Zeybekçi'den OHAL açıklaması

Zeybekçi'den OHAL açıklaması
Bakanların Almanya firma yöneticileriyle yaptığı görüşmede söz alan Eurojuris International Avukatı Refik Türkoğlu, " Sayın Bakan Zeybekçi detay vermedi ama sonbahara kadar olumlu gelişmeler olabileceği müjdesini verdi" değerlendirmesinde bulundu" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de yatırımı bulunan Alman firmaların yöneticileri ile Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde toplantı yaptı.

Toplantıya Yıldırım'la beraber Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. 

'ENDİŞELERİ ORTADAN KALDIRALIM'

Başbakan Yıldırım ile görüştükten sonra açıklama yapan Alman şirketlerinin yöneticileri, sonbahara kadar olumlu gelişmeler olabileceğini vurguladılar. Yöneticiler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 'Türkiye'de yatırım yapan şirketlerin CEO'larını ziyaret edip beraber anlatalım endişeleri ortadan kaldıralım. İletişimdeki sorunları gidermek için bir takım tedbirler alalım' şeklinde konuştuğunu da teyit ettiler.

'HÜKÜMET İŞİN CİDDİYETİNİ GÖRMÜŞ, OLUMLU ADIMLAR ATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'

Eurojuris International Avukatı Refik Türkoğlu, yaşanan son gerginlikten dolayı Türkiye'de yatırımların azaltılması ya da geri çekilmesi konusunda Alman hükümetinden bir telkin olup olmadığı sorusuna, şu yanıtı verdi:

"O kadar ciddi bir şey yok ama olmayacak değil. Yatırımlar zaten son 1-2 yıldır gevşemişti. Son zamanlarda daha kötüye gitmeye başladı. Şimdi gördüğümüz kadarıyla hükümetimiz de bu işin ciddiyetini görmüş ve bu gidişatın her iki ülke için zararlı sonuçlar doğurabileceğini tespit etmiş. O yüzden olumlu adımlar atılacağını düşünüyoruz. Bütün söylediklerimizi not aldılar. Yakında olumlu gelişmelerin olacağı müjdesini verdiler."

'ZEYBEKCİ, OHAL'LE İLGİLİ OLUMLU GELİŞMELER OLABİLECEĞİNİN MÜJDESİNİ VERDİ'

'Türkoğlu, olumlu beklentilerinin hukuki yönden de olabileceğinin altını çizerek, "OHAL ile ilgili birtakım düzenlemeler olabilir diye düşünüyoruz. Sayın Bakan'ımız detay vermedi ama sonbahara kadar olumlu gelişmeler olabileceği müjdesini verdi" değerlendirmesinde bulundu.