Zeytin Dalı'nda 25. gün

Zeytin Dalı'nda 25. gün
Afrin'de PYD/PKK'ya yönelik devam eden operasyonda bin 439 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana bin 439 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında 13 Şubat 2018 tarihinde, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 70 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1439 olmuştur.”

SINIRA YENİ ASKERİ SEVKİYAT

Malatya'dan, Suriye'nin Afrin kentinde devam eden 'Zeytin Dalı Harekatı'na takviye için sevk edilen birliklerin bulunduğu askeri konvoy, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı.

Malatya'dan dün akşam yola çıkan 20 araçtan oluşan askeri konvoy, güzergahları boyunca vatandaşlar tarafından sevgi gösterileri eşliğinde karşılandı. Bu sabah Hatay'da Mehter Marşı ve Türk bayrakları ile karşılanan konvoy, güvenlik önlemleri eşliğinde Reyhanlı ilçesinin Suriye sınırına konuşlandırıldı.

BİR KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN ARINDIRILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in kuzeyindeki Ömer Simo köyünü teröristlerden arındırdı.