Zeytin Dalı'nda 39. gün

Zeytin Dalı'nda 39. gün
Afrin'de PYD/PKK'ya karşı devam eden operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 184 oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında 101 teröristin etkisiz hale getirildiğini, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 184’e ulaştığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, 40. gününde olan Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında kara ve hava operasyonları sonucunda, 101 PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 184 olduğunun kaydedildiği açıklamada, hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtının planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği vurgulandı. Açıklamada, harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil, masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiği belirtildi.

AFRİN'DEKİ TERÖR MEVZİLERİ, OBÜS TOPLARIYLA VURULUYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay'ın karşısındaki terör mevzileri, obüs toplarıyla ateş altına alındı.

Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde YPG/PKK-DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.  

Harekat kapsamında Afrin'in batı ve kuzey kırsalında yer alan teröristlere ait mevziler, obüs toplarıyla vuruluyor. 

Bölgeye destek amacıyla gönderilen askeri araçların sınır hattına sevkiyatına devam ediliyor.