Zeytin Dalı'nda 46. gün

Zeytin Dalı'nda 46. gün
Afrin'de devam eden operasyonda 2940 PYD/PKK'lının etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2940 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

STRATEJİK KAFR CENNE KÖYÜ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Afrin'in stratejik önemdeki Kafr Cenne köyünü teröristlerden temizledi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Kafr Cenne köyünü terör örgütleri YPG/PKK-IŞİD'tan kurtardı.

Kafr Cenne, Afrin'e kuzeydoğudan açılan yolu kontrol etmesi, PYD/PKK'nın doğu kanadındaki önemli savunma hatlarından biri olmasıyla önem taşıyor. 

Ayrıca, Kafr Cenne, Afrin ilçe merkezinden önceki son büyük yerleşim. Afrin, bir ilçe merkezi ve Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor.

PYD/PKK, harekat sinyallerini aldığı dönemde tüm yığınak ve savunma hatlarını Afrin ilçe merkezinde oluşturmuştu.

Beldelerdeki sivilleri de canlı kalkan yapabilmek için ilçe merkezine taşımıştı.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-IŞİD'ın işgalindeki Afrin'de 4'ü belde merkezi, 121'i köy, 30'u kritik nokta olmak üzere toplam 155 bölgeyi kontrol altına aldı.

TÜRK JETLERİ CİNDERES'TEKİ TERÖR HEDEFLERİNİ VURDU

Zeytin Dalı Harekatı'nda bir sonraki hedef Cinderes; Afrin'e giden yolda kritik bir nokta. Türk savaş uçakları, bir kez daha bölgedeki terör hedeflerini vurdu.

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Kafr Cenne Köyü'nde kontrolü sağladı. Burası, Afrin ilçe merkezinden önceki son büyük yerleşim.

Afrin'e kuzeydoğudan açılan yolu kontrol etmesi ve terör örgütünün doğu kanadındaki önemli savunma hatlarından biri olması nedeniyle stratejik önemdeydi.

Bombalanan hedefler imha edilirken, yükselen duman Hatay Reyhanlı'dan da görüldü.

Köyün teröristlerden temizlenmesiyle, Afrin ilçe merkezinden önceki son büyük yerleşim de ele geçirilmiş oldu.

Öte yandan terör örgütü YPG'nin Afrin'in dört bir tarafını hendek ve toprak setlerle çevirdiği ortaya çıktı.

Set ve hendeklerin, bölgedeki terör örgütleri tarafından hem mevzi hem de engel sistemi olarak tasarlandığı tespit edildi. Hendeklerin, yaklaşık 2 metre genişliğe ve 2 metre derinliğe ulaştığı belirlenirken; toprak setlerin yüksekliğiyse 2-3 metreyi buluyor.

MAÇALE KÖYÜ PKK'LILARDAN TEMİZLENDİ

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Maçale köyünü terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı.

TSK ve ÖSO birlikleri, ayrıca bugün Afrin'in güneybatısındaki Cinderes beldesine hakim olan 'Cinderes Tepesini' ele geçirdi. Stratejik öneme sahip tepe, terör örgütü YPG/PKK'nın Cinderes'teki ilk savunma hattıydı.

Afrin, bir ilçe merkezi ve Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor.

PYD/PKK, harekat sinyallerini aldığı dönemde tüm yığınak ve savunma hatlarını Afrin ilçe merkezinde oluşturmuş, beldelerdeki sivilleri de canlı kalkan yapabilmek için ilçe merkezine taşımıştı.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 4'ü belde merkezi, 122'si köy, 30'u kritik nokta olmak üzere toplam 156 bölgeyi kontrol altına aldı.