Zincir marketlere cezanın nedeni belli gerekçe haftaya

Zincir marketlere cezanın nedeni belli gerekçe haftaya
Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, zincir marketlere kesilen 2,7 Milyar liralık cezanının gerekçesini haftaya açıklayacaklarını söyledi ama “Cezanın nedeni, tedarikçiler ile zincir marketler arasındaki fiyat geçişlerini birlikte sağlamak olarak özetleyebiliriz”dedi.

Zincir marketlere cezanın nedeni belli gerekçe haftaya

Rekabet Kurumu Başkanı Küle panelde konuştu, ardından da habercilerin sorularını yanıtladı. Gündem zincir marketlere kesilen 2,7 milyar liralık cezaydı. Başkan Küle, cezanın gerekçesinin haftaya açıklanacağını belirti ama söyledikleri cezanın nedeninin ilanı gibiydi.

Rekabet Kurumu Başkanı Küle, 5 perakende zincirine ve 1 tedarik şirketine kesilen 2,7 milyar liralık cezanın gerekçeli kararına ilişkin "Gerekçeli kararımız önümüzdeki hafta başı web sitemizden yayımlanmış olur. Yaklaşık 2,7 milyar liralık bir idari para cezası vermiştik, Rekabet Kurumu olarak. Bu karara gerekçe teşkil eden tüm delilleri, yapmış olduğumuz çalışmaları ve alınan karardaki delil niteliği taşıyan tüm yazışmaları, iletişimi, koordinasyonu gerekçeli kararda görebileceksiniz. Cezanın nedenini, tedarikçiler aracılığı ile zincir marketler arasındaki fiyat geçişlerini birlikte sağlamak olarak özetleyebiliriz" dedi. Fiyat geçişlerini birlikte sağlamak ne anlama geliyordu.

 

İlgili Haberler