Zincirleme kazada anne ile bebeği öldü

Zincirleme kazada  anne ile bebeği öldü
Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 3 aracın karıştığı zincirleme kazada, aynı aileden 1’i bebek 5 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Önceki gün 21.50’de Tarsus’a giden Şahin Bozdemir yönetimindeki 01 DAU 07 plakalı otomobil, iddiaya göre Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nun Kavşaklar mevkiinde kontrolden çıkarak, Mehmet Belen (56) yönetimindeki 33 NU 116 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle direksiyon kontrolünü yitiren Belen de önünde giden Sinan Kaşar’ın yönetimindeki 42 SE 906 plakalı otomobile çarparak durabildi. Kazada hurdaya dönen ortada kalan otomobilin sürücüsü Mehmet Belen, eşi Nihayet Belen (48), kızı Hülya Şencan (29), damadı Gökhan Şencan (35), gelini Meliha Belen ve torunu Elif Elizer Belen (1) ile diğer sürücüler Şahin Bozdemir, Sinan Kaşar ve araçlardaki kimlikleri belirlenemeyen 4 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, jandarma ve kurtarma ekibi sevk edildi. 12 yaralı Tarsus ve Mersin’deki hastanelere götürüldü. Yaralılardan Mehmet Belen, eşi Nihayet Belen, kızı Hülya Şencan, gelini Meliha Belen ve torunu Elif Elizer Belen öldü. Tedavileri devam eden diğer 7 yaralının ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

ücünüz varsa Irak’ta siyasi gücünüz de oluyor. Bu Kuzey Irak’ta da böyle, güney bölgelerde de böyle, Bağdat’ta da böyle. Bu artık bir realite. Türkmenler de silahlanıp ayakta duracak pozisyona geliyor” dedi. Musul’a düzenlenecek operasyonda da Türkmen kuvvetlerinin etkin olmasını istediklerini ifade eden Maruf, bunun için  El Haşir ve El Vataniye adlı tugay kurduklarını ifade etti.

 

gazlaştırılması sırasında açığa çıkan ısı da yine atık suların arıtılmasında kullanılacak. Proje yüzde 87 verimlilikle çalışacak şekilde ve sıfır atık prensibi düşünülerek planlandı. Dünyada bir ilk olacak proje için şimdiden uluslararası markaların temsilcileri inceleme talebinde bulunmaya başladı.  Tesisten elde edilecek elektriğin satışı için UEDAŞ’a yaptığımız başvurular kabul edildi. Yerli üretimle elektrik elde edeceğimiz için ek teşvik de alacağız. Yıllık 2 milyon kilovat elektrik satışından 300 bin dolar gelir sağlayacağız.