Kayıp askerlerin naaşlarına ulaşıldı

Kayıp askerlerin naaşlarına ulaşıldı
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, nöbet değişimine giden 4 askerin içinde bulunduğu zırhlı personel taşıyıcı devrildi. Askerlerden 2'si, araçtan kendi imkanlarıyla çıkarken, 2'si ise suya kapılarak kayboldu. Kaybolan askerlerin naaşlarına ulaşıldı.

Olay, dün gece, Suriye sınırındaki Akçakale- Ceylanpınar kara yolunda bulunan Koçar Deresi’nde meydana geldi. 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı 4'üncü Bölük’ten nöbet değişimi için Yeşiltepe Karakolu’na giden 4 askerin bulunduğu zırhlı personel taşıyıcı, sağanak nedeniyle taşan dere suyuna kapıldı. Askerlerden 2’si, devrilen askeri araçtan kendi imkanlarıyla çıkarken, diğer 2’si de sel suyuna kapılıp, gözden kayboldu.

Askerlerin nöbet değişimine gelmemesi üzerine durumun fark edilmesinin ardından arama ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. Su altı dalgıç polislerinin de sevk edildiği bölgeye gelen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yetkililerden bilgi aldı.

İŞ MAKİNELERİ GETİRİLDİ

Kayıp askerin bulunması için başlatılan çalışmalara devam ederken polis ekipleri, su altı arama timi ve bölge sakinlerinin de destek verdiği çalışmalanra, iş makineleri de kullanılıyor. Vali Abdullah Erin, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali ve İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk’ün de inceleme yaptığı bölgede, sağlık görevlileri de hazır bekletiliyor.

TSK’DAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili TSK’dan yapılan açıklamada arama çalışmalarının devam ettiği belirtilerek şöyle denildi;

“8 Şubat 2018 tarihinde, 3'ncü Hudut Alay Komutanlığına (Akçakale/Şanlıurfa) bağlı bir Hudut Karakolu bölgesindeki yoğun yağışın sele dönüşmesi nedeniyle, bölgede nöbet görevini sürdüren iki personele halen ulaşılamamıştır.

Söz konusu iki personeli arama çalışmaları devam etmektedir.”

15 SAATTİR ULAŞILAMIYOR

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde nöbet değişimi için giden ve taşan dere suyuna kapılarak devrilen askeri zırhlı araçtaki 2 askere 15 saattir ulaşılamıyor.

Akçakale’de bugün sabah saat 05.00 sıralarında nöbet değişimi için giden ve taşan dere suyunun devirdiği zırhlı araçtaki 4 askerden 2’si kendi çabalarıyla kurtulmuş, olayda kaybolan 2 askeri bulmak için arama çalışmaları başlatılmıştı.

Gün içerisinde iş makineleri, sualtı dalgıçları, polis ve AFAD yetkilileri tarafından Koçar Deresi’nde ve çevresinde yürütülen arama çalışmaları 15 saattir devam ediyor. Tüm çalışmalara rağmen kayıp 2 askere henüz ulaşılamadı.
Bölgede arama ve kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

NAAŞLARINA ULAŞILDI

Akşam saatlerinde ise Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde sel sularına kapılan şehit askerlerin naaşlarına ulaşıldığı haberi geldi. Olay yerindeki su seviyesinin çekilmesinin ardından şehit askerlerin naaşının bulunduğu öğrenilirken, şehitlerin cenazelerine zırhlı aracın yakınlarında ulaşıldığı belirtildi. Şehit askerlerin cenazeli Akçakale Devlet Hastanesi morguna götürülüyor.