“Zırhlı Mercedes ahirette korumaz”

“Zırhlı Mercedes ahirette korumaz”
CHP’li İhsan Özkes Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e zırhlı araç verilmesini eleştirdi: İnsanları dini konularda aydınlatan kurumun başındaki zatın yaşantısına dikkat etmesi lazım. Zırhlı araç ahirette koruma sağlamaz. Harcamalarına dikkat etmesi lazım. 77 milyondan kabul görmeyen uygulama, insanların razı olmadığı bir harcama. Çünkü kul hakkı doğuyor. Diyanet gibi bir kurumun kul hakkının hoyratça

Zırhlı Mercedes ahirette korumaz

Haber: Fatih Erboz

Recep Tayyip Erdoğan’ın, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e zırhı Mercedes hediye ettiği açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, sert tepki gösterdi. Lüks zırhlı arabanın ahrette Görmez’e koruma sağlamayacağını söyleyen Özkes, “Kur’an-ı Kerim’de Firavun’un özellikleri anlatırken onun israf edenlerden olduğu, müsrif olduğu buyrulur. Diyanet gibi insanları dini konularda aydınlatan bir kurumun başındaki zatın yaşantısına dikkat etmesi gerekiyor. Zırhlı Mercedes ahirette koruma sağlamaz. Harcamalarına da dikkat etmesi lazım” dedi. İhsan Özkes, Diyanet İşleri Bakanlığı’nın bütçesinde 77 milyon insanın alın teri bulunduğunu vurguladı. Özkes, şöyle konuştu: “Diyanet’in bütçesi insanımız yediği simitten, içtiği sudan, giydiği elbiseden her türlü harcamasından ödediği vergilerden oluşuyor. Lüks araba 77 milyonun vergileriyle alındı. 77 milyonun da kabul görmeyen bu uygulama doğrudan doğruya insanların razı olmadığı harcama. Kul hakkı doğuyor. Çoğu insan duydum, ‘hakkımız haram ol1sun, helal etmiyorum’ diyor. Diyanet gibi bir kurumun haramı, helali anlatacak, kul hakkından kaçınmakla dinen ve resmen görevli, sorumlu olan kurumun bu konularda bütçenin, kul hakkının hoyratça kullanılması konusundaki davranış Allah nezdinde büyük sorumluluktur. Toplum dinden, Diyanet’ten sorumluluktur. Çok büyük bir vebaldir.” 

Hile-i Şerriye
Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in toplumdan gelen tepkiler üzerine 1 milyon liralık Mercedes aracı iade edeceğini açıkladığını anımsatan Özkes, şimdi de hile-i şeriyye yapıldığı söyledi. Özkes şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı’nın ‘Daha iyisine layıksın’ açıklamasının ardından ‘ben iade edeceğim’ diyen bir Diyanet İşleri Başkanı var. Verdiği sözü tutsa Cumhurbaşkanı’nı çiğneyecek. Zırhlı araçla orta yol bulunuyor, çözüm bulunuyor. Hile-i Şeriyye’de bulunuyor.”