Zirvede ayrı salonlarda olacaklar

Zirvede ayrı salonlarda olacaklar
Uçak krizi nedeniyle Türkiye’nin yapıcı çağrılarına sert adımlarla yanıt veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Paris’te düzenlenen İklim Zirvesi’nde de Tayyip Erdoğan’la biraraya gelmeyecek

Erdoğan ve Putin, liderler zirvesinde ayrı salonlarda olacak. Zirveye 147 liderin katılması planlanıyor. Aile fotoğrafının ardından liderler, 2 ayrı salona yerleştirilecek. Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin’in ayrı salonlarda olması planlanıyor. Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile aynı salonda olacak. Liderler zirvesi, Fransa Cumhurbaşkanı Françoise Hollande ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un yapacağı konuşmalarla başlayacak. Liderler, birlikte öğle yemeği de yiyecek. Erdoğan ve Putin’in burada da yan yana olması öngörülmüyor.

Özür istediler

Vladimir Putin, 24 Kasım’daki olay sonrası Tayyip Erdoğan’ın telefonlarına çıkmamıştı. Erdoğan, yaptığı açıklamalarda düşürülen uçağın Rusya’ya ait olduğunun bilinmediğini, bilinmesi halinde böyle bir olay yaşanmayacağını açıklamış, Putin’le Paris’te biraraya gelmeyi umduğunu söylemişti. Ancak, Kremlin, yaptığı açıklamada Türkiye’nin bu olay nedeniyle özür dilemeden böyle bir görüşmenin mümkün olmadığını açıklamıştı. Rusya, bütün diplomatik girişimlere ambargolar ve tehdit dolu açıklamalarla yanıt verdi.