Zivzik narı nedir? Faydaları nelerdir?

Zivzik narı nedir? Faydaları nelerdir?
Birçok hastalığa ve özellikle kovid-19 hastalığına iyi gelen zivzik narı nedir? faydaları nelerdir? Sizin için derledik. İşte detaylar…

Güçlü bir antioksidan olan Zivzik narı, adını yetiştiği Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı köyden alıyor. Botan Vadisi bölgelerinde yetişiyor. 10 bin dekar ekim alanından, 12 bin 500 ton civarında verim alınıyor. Hasadı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında hasadı yapılıyor. Taneleri nohut büyüklüğünde olan zivzik narının bir tanesi ortalama 200-800 gram arasında oluyor. Tadı mayhoş olan zivzik narının özü ekşidir. Olgunlaşarak tatlanıyor. Eşsiz tadı ve aylarca bozulmadan dayanabilen özelliği ile nar sevenlere şifa dağıtıyor.

 

FAYDALARI:

Kanser, kalp hastalıkları, yaşlanma, katarakt, diyabet, Kovid-19, enfeksiyon ve birçok hastalığa birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor.

Kanser, kalp hastalıkları, yaşlanmayı geciktirme, katarakt, göz hastalıkları, diyabet ve çölyak gibi hastalıklara karşı Zivzik narı etkili oluyor. Sadece meyvesi değil çiçeği, çekirdekleri, suyu ve kabukları da çeşitli karışımlar halinde tıbbi olarak kullanılıyor.

Bebek sahibi olmak isteyenler için de sperm kalitesini arttırıcı rol oynadığı belirtiliyor.