Zlatan Ibrahimovic, 2018 Dünya Kupası'nda yok!

Zlatan Ibrahimovic, 2018 Dünya Kupası'nda yok!
İsveç Futbol Federasyonu, kariyerini ABD'de sürdüren Zlatan Ibrahimovic'in Dünya Kupası'nda forma giymeyeceğini açıkladı.

Geçen haftalarda ABD'nin Los Angeles Galaxy ekibine transfer olan Zlatan Ibrahimovic, İsveç Milli Takımı'na dönüş sinyalleri vermiş ve Rusya'da forma giymesi konusunda iddialı açıklamalar yapmıştı.

ABD'de yayınlanan Jimmy Kimmel Live programına konuk olan 36 yaşındaki yıldız "Dünya Kupası'na katılacağım. Kupada yer alacağım. Bu konuda daha fazla konuşursam insanlar beni yargılayabilir. Olmadığım bir Dünya Kupası, Dünya Kupası sayılmaz." demişti.

Federasyondan yapılan açıklama ise kafaları karıştırdı. İsveç Milli Takımı Sportif Direktörü Lars Richt, açıklamada  "Salı günü Zlatan ile konuştum, bana milli takım kararını değiştirmediğini söyledi. Yani Dünya Kupası'nda olmayacak." ifadelerini kullandı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından milli takım kariyerini noktaladığını duyuran yıldıza kapıları ise teknik direktör Janne Anderson kapatmıştı. Geçen aylarda konuşan Anderson, "Ibrahimovic'in kalitesi ve oyunculuğu tartışılmaz. Her zaman ona ihtiyaç duyuyoruz. Her teknik direktör onu kadrosunda görmek ister ama kendisi kesin olarak milli takımı bıraktığını bizzat bana söyledi." açıklamasını yapmış ve Zlatan'a kötü haberi vermişti.