Zonguldak Valisi'nden 29 Ekim'deki marşsız kutlamalara yapılan eleştirilere yanıt!

Zonguldak Valisi'nden 29 Ekim'deki marşsız kutlamalara yapılan eleştirilere yanıt!
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Mehter takımının verdiği konser ile ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında sabah ve öğle yapılan iki ayrı etkinliğin ardından akşam saatlerinde fener alayında Mehter takımı konser verdi.

DURUMA TEPKİ GÖSTERİLDİ

Mehter takımının tüm etkinliklerde yer almasına, İstiklal Marşı''nın okunmadığı, Cumhuriyet Marşları yerine arabesk parçaların çalındığı gecede Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ün adının söylenmemesine öfkelenen vatandaşlar "Mustafa Kemal''in Askerleriyiz" diye slogan atmaya başladı.

Bazı vatandaşlar da İstiklal Marşı okuyarak duruma tepki gösterdi.

Eleştirilere cevap veren Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Cumhuriyet Bayramı kutlamasında en büyük rolün halkın, bayrama sahip çıkmasıdır. Sokaklara halkımız döküldü, bir taraftan da kamu kurum ve kuruluşlar valiliğimizin organizasyonunda hep bir elden bu coşkuya katkı sağladı. Gerçekten bütün, herkes son yılların en büyük, coşkulu Cumhuriyet Bayramı dediler” diye konuştu.

"MEHTERE DE İHTİYACIMIZ VAR"

Bayramın cumhuriyetin ruhuna uygun bir şekilde kutlandığını belirten Vali Tutulmaz, bazı marjinal grupların coşkuyu baltalamak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Açık söyleyeyim; nasıl baltalamak istediler? Mehter akşam olur muymuş. Ya da Ferdi Tayfur’dan türkü söylenir miymiş. Kusura bakmasınlar, bu halkın Ferdi Tayfur’a da, Mehter’e de ihtiyacı var. Biz sadece kapalı salonlarda Çav Bella ile cumhuriyet kutlamıyoruz. Biz cumhuriyeti, halkımızla kutluyoruz. Halkımız mehter istiyorsa mehter, halkımız Ferdi Tayfur isterse Ferdi Tayfur olur. Bu kadar basit. Ayrıca Mehter gündüz törende de vardı. Bu coşkunun bir parçası da Mehter’di. Mehter, Bayrak Marşı, Türkiye Marşı çaldı. Eğer Bayrak Marşı’ndan, Türkiye Marşı’ndan rahatsızlık duyan varsa; kusura bakmasınlar, bu ülkede Bayrak Marşı da çalınacaktır, Türkiye Marşı da çalınacaktır." (DHA)

İYİ PARTİLİ KÜÇÜK DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İYİ Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük, bu akşam Valilik önünde yapılan kutlamalarda İstiklal Marşı''nın okunmamasına ve gün boyunca Mehter Marşının okutulmasına tepki gösterdi. 

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük tepkisini söyle dile getirdi:

"Mehter marşı da bizim kültürümüz buna karşı değiliz. Ancak sabah tören alanından başlayıp gün boyu mehter marşı ile kutlamaların yapılması ve akşam saatlerinde valilik önündekini kutlamanın da yine mehter marşı ile devam etmesi bizce doğru olmamıştır. Cumhuriyetimizin 98. yılında milli marşlarımızın hiç söylenmediği bir kutlama eksiktir olmaz olamaz.

Nitekim bizim bulunduğumuz yerden gençlik marşıyla başlatmış olduğumuz söylem bir anda meydanda coşkuyla karşılanmış hemşehrilerimiz bize eşlik etmiştir. Bu da vatandaşımızın milli konulara duyarlılığını göstermiş olup programı düzenleyenlerin de bu hassasiyetleri dikkate almasında fayda olacağı düşüncesiyle kamuoyuyla bu duygu ve düşüncelerimizi paylaşırız.

Bayram hepimizin bayramı YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN ATATÜRK."

İlgili Haberler