Zorlu'ya Türkistan'da ödül verildi

Zorlu'ya Türkistan'da ödül verildi
Uluslararası Türk Akademisi, Güney Kazakistan Valiliği ve Ahmet Yesevi Üniversitesi ev sahipliğinde Kazakistan'ın Türkistan şehrinde "Türk Dünyası ve Enformasyon Forumu" düzenlendi.

Foruma Güney Kazakistan Valisi Canseyit Tuymebayev, Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darkhan Hıdırali, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve çok sayıda konuk katıldı.

Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan,Türkmenistan,Azerbaycan,Başkurtistan, Tataristan'dan gelen medya mensupları Türk Dünyasında medya ortaklığının sorun ve çözümlerine yönelik sunumlar gerçekleştirdiler.

Türkiye'den katılan Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Köşe yazarı Doç.Dr.Kürşad Zorlu forumun ilk oturumunda sosyal medya ortaklığıyla ilgili bir konuşma yaptı.

Zorlu'nun önerisi üzerine Türk Dünyası Gazeteciler Dostluk Platformu kurulması kararlaştırıldı. Forum sonunda Uluslararası Türk Akademisi tarafından Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan'dan 4 medya mensubuna "İsmail Gaspıralı Medya Ödülleri" verildi.

Türkiye'den köşe yazarı olarak YENİÇAĞ gazetesi yazarı Doç.Dr.Kürşad Zorlu, televizyon alanında ise NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe ödüle layık görüldüler. Törenin ardından okunan sonuç bildirisi ve gala yemeği ile forum sona erdi.