Zorunlu yazı

Enerji Bakanı Berat Albayrak, bu köşede adının geçtiği 3 ayrı yazıya avukatı aracılığıyla düzeltme ve cevap metni gönderdi. Her zaman ifade ettiğimiz gibi; cevap hakkı kutsaldır. O yazılarla ilgili gönderilen açıklamalar şöyle;

01/07/2016 tarihinde yayınlanan, "Türkiye Ticaret Masasında" başlıklı yazı;

"Yeniçağ Gazetesi'nde 01/07/2016 tarihinde "Türkiye Ticaret Masasında" başlığıyla yayınlanan yazı içeriğinde Müvekkilim BERAT ALBAYRAK'a ağır ithamlarda bulunulmuş, gazetecilik ilkeleri ve hukuk fütursuzca çiğnenmiştir. Sözde haberde Müvekkilin hassasiyetle yerine getirmeye çabaladığı görevi kullanılarak, kendisinin karalanması ve de aşağılanması amaçlanmıştır. Yazıda Müvekkilin, görevi haricinde işleri bulunduğu ve görevini de bu işlerine çıkar sağlamak maksadıyla kullandığı ima edilmiştir. Bu söylemler; gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamakla birlikte, önemli bir pozisyonda bulunan bir kamu görevlisi için toplum nezdinde çok ağır sonuçlara gebe birer ithamdır. Bu gerçek dışı iddiaların kasıtlı olarak kamuoyuna sunulması Müvekkilimin kişilik haklarını ihlal etmektedir.

Gazetede yer alan bu satırlar bir durum ya da olay anlatımından çok, Müvekkilimi zan altında bırakmak maksadıyla kaleme alınmıştır. Nitekim haber değeri taşımayan bahse konu yazı ne gerçek bilgileri yansıtmakta ne eleştiri niteliğindedir. Bu şekliyle yayınlanan yazıda kamunun yararı bulunmamaktadır. Bu nedenle tekzibe konu yazı basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemez."

29/06/2016 tarihinde yayınlanan, "Gazze Mutabakatından sonra Kandil Mutabakatı Geliyor" başlıklı yazı;

"Yeniçağ Gazetesi'nde 29/06/2016 tarihinde "Gazze mutabakatından sonra Kandil mutabakatı geliyor,.." başlığıyla yayınlanan yazı içeriğinde Müvekkilim BERAT ALBAYRAK'a ağır ithamlarda bulunulmuş, gazetecilik ilkeleri ve hukuk fütursuzca çiğnenmiştir. İlgili yazıda geçen söylemler; gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamakla birlikte, önemli bir pozisyonda bulunan bir kamu görevlisi için toplum nezdinde çok ağır sonuçlara gebe birer ithamdır. Bu gerçek dışı iddiaların kasıtlı olarak kamuoyuna sunulması Müvekkilimin kişilik haklarını ihlal etmektedir.

Gazetede yer alan bu satırlar bir durum ya da olay anlatımından çok, Müvekkilimi zan altında bırakmak maksadıyla kaleme alınmıştır. Nitekim haber değeri taşımayan bahse konu yazı ne gerçek bilgileri yansıtmakta ne eleştiri niteliğindedir. Bu şekliyle yayınlanan yazıda kamunun yararı bulunmamaktadır. Bu nedenle tekzibe konu yazı basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemez."

09/06/2016 tarihinde yayınlanan "Erdoğan, Yıldırım'a Kota Koydu" başlıklı yazı;

(Noter aracılığıyla gönderilen metinlerin bu yazı ile ilgili kısmında zannediyorum ki bir teknik hata var. Cevap metninin kapak sayfası ile cevap metni sayfası -2'nci sayfa- girişte farklılık var. Noterden gelen sıra ve sayfa numaralarına bağlı kalarak ona da yer veriyorum-aht-)

"Yeniçağ Gazetesi'nde 29/06/2016 tarihinde "Gazze mutabakatından sonra Kandil mutabakatı geliyor..." başlığıyla yayınlanan yazı içeriğinde Müvekkilim BERAT ALBAYRAK'a ağır ithamlarda bulunulmuş, gazetecilik ilkeleri ve hukuk fütursuzca çiğnenmiştir. İlgili yazıda geçen söylemler; gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamakla birlikte, önemli bir pozisyonda bulunan bir kamu görevlisi için toplum nezdinde çok ağır sonuçlara gebe birer ithamdır. Bu gerçek dışı iddiaların kasıtlı olarak kamuoyuna sunulması Müvekkilimin kişilik haklarını ihlal etmektedir.

Gazetede yer alan bu satırlar bir durum ya da olay anlatımından çok, Müvekkilimi zan altında bırakmak maksadıyla kaleme alınmıştır, Nitekim haber değeri taşımayan bahse konu yazı ne gerçek bilgileri yansıtmakta ne eleştiri niteliğindedir. Bu şekliyle yayınlanan yazıda kamunun yararı bulunmamaktadır. Bu nedenle tekzibe konu yazı basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemez."

***

Not; Yarın çok kısa kısa cevap hakkımı kullanacağım...

Yazarın Diğer Yazıları