Erzurum mart ayına kar yağışıyla başladı

Erzurum mart ayına kar yağışıyla başladı
Erzurum'da dün gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 3 saat etkisini sürdüren yağış nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Erzurum'da 135 yerleşim biriminin merkezle bağlantısının kesilmesine neden oldu. Erzurum'da hayatı olumsuz etkileyen kar, Doğu'da Ardahan, Iğdır ve Kars'ta da etkili oldu.

Erzurumlular mart ayının ilk gününe kar ile uyandı. Gece saatlerinde başlayan ve yaklaşık 3 saat süren yağış kenti beyaza bürüdü. Güne karla uyanan Erzurumlu vatandaşlar kazma ve kürekleri ev ve iş yerlerinin önünü açarken, kara gömülen araçlarını da fırça ile temizledi.

Gece ekili olmaya başlayan ve gün ağarana kadar süren kar yağışı sebebiyle Erzurum-Erzincan, Erzurum-Kars, Erzurum-Bayburt kara yollarında sürücüler zor anlar yaşadı. Karayolları ekipleri araçların yollarda mahsur kalmaması için tuzlama çalışması yaptı. Büyükşehir Belediyesi''nin karla mücadele ekipleri de sabahın ilk ışıkları ile birlikte kent merkezinde çalışmalarını başlattı. Ekiplerin mahalle aralarında topladığı karlar küçük tepeler oluştururken yağan yoğun kar yağışı sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi.

Doğu''da Erzurum, Ardahan, Iğdır ve Kars''ta da etkili olan kar yağışı Iğdır''da 27 köyün yolu ulaşıma kapanmasına neden olurken Erzurum''da 135 yerleşim biriminin merkezle bağlantısının kesilmesine neden oldu.

İlgili Haberler