Tarsus'ta vatandaşlar ile Suriyeliler birbirine girdi

Tarsus'ta vatandaşlar ile Suriyeliler birbirine girdi
Tarsus’ta Yarbay Şemsettin mahallesinde Suriyelilerin yaşadığı evlere giderek evleri boşaltması yönünde uyarılarda bulunan vatandaşlarla, Suriyeliler kavga etti.

Tarsus Gündem'in haberine göre Tarsus’ta Yarbay Şemsettin mahallesinde Suriyelilerin yaşadığı  evlere giderek evleri boşaltması yönünde uyarılarda bulunan vatandaşlarla, Suriyeliler kavga etti.
 
Alınan bilgilere göre akşam saatlerinde yaşanan olayda daha önce mahallenin kızlarına laf attığı ve taciz ettiği belirlenen kişilerin oturduğu evlere giden mahalle sakinleri laf atma ve taciz olayının yaşanmış olmasından dolayı mahalleyi terk etmelerini ve böyle bir olaya mahallelerinde asla izin vermeyeceklerini ifade ettiler.
 
Evi terk etmeleri istenilen Suriyeliler ise mahalle halkının sözlerini anlamadan grup halinde mahalle sakinlerine karşılık verdi, tartışmanın büyümesi sonrası 2 Suriye uyruklu şahıs başından aldığı ağır darbeler sonrası hastaneye kaldırıldı.


 
Olayın büyümesinden sonra mahalle aralarında Suriyeli ile mahalle sakinleri arasında kovalamaca yaşanırken, polisin olay yerine gelmesi ile olaylar sakinleştirildi.
 
Çevik kuvvet  polislerinin müdahale ettiği olaylar büyümeden kontrol altına alındı.
 
Geniş güvenlik önlemleri alan Çevik Kuvvet polisleri, vatandaşları dağılmaları yönünde uyarırken, yetkililere seslenen mahalle sakinleri ise mahallelerinde Suriyeli istemediklerini ve evlerde grup halinde yaşayan 500’e yakın mültecinin de mahalleyi boşaltmalarını istediler.
 

Ayrıca Suriyeli ailelere verilen evlerin mülk sahipleri ile görüşme yapacaklarını dile getiren mahalle sakinleri, Kaymakam ve Emniyet Müdürüne de seslenerek Suriyelilerin , başka olaylar yaşanmadan mahallelerinden çıkarılmasını istediler.
 
Suriyelilerin mahallede bulunan bazı sitelerde yaşanan hırsızlık olaylarına da karıştıkları iddia edildi.