Kadir Topbaş'ın damadı tutuklandı!

Kadir Topbaş'ın damadı tutuklandı!
20 gün önce gözaltına alınan 80 kişiden, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 27 kişi tutuklandı. 38 kişi serbest kaldı. 15 kişinin ise işlemleri sürüyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün mali yapısına yönelik operasyonlarda 80 iş adamı gözaltına alınmıştı.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturmada 80 iş adamından 65’i dün akşam tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilenlerden aralarında ünlü baklavacı Faruk Güllü’nün de bulunduğu 44 kişiden aralarında Faruk Güllü'nün de bulunduğu 16 iş adamı sabah saatlerinde “silahlı terör örgütü üyeliği” gerekçesiyle tutuklandı.

TOPBAŞ’IN DAMADI DA TUTUKLANDI

Çağlayan adliyesinde öğle saatlerinde bir son dakika haberi daha geldi. Mahkemesi süren isimlerden aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damarı Ömer Faruk Kavurmacı’nın da bulunduğu 11 işadamı daha “silahlı terör örgütü üyeliği” gerekçesiyle tutuklandı. Soruşturmada tutuklu iş adamı sayısı 27’ye çıktı. Faruk Güllü’nün kardeşi Nejat Güllü’nün de aralarında bulunduğu diğer iş adamları ise “adli kontrol” uygulanarak serbest bırakıldı.

TOPBAŞ “17/25’TEN SONRA İLİŞKİSİNİ KESTİ” DEMİŞTİ

FETÖ operasyonunda damadım Ömer Faruk Kavurmacı gözaltına alındı. 17/25 Aralık'tan sonra damadım bu ihanet şebekesi ile yollarını ayırdığını beyan etti. Yargı süreci elbette gerçeği ortaya çıkaracaktır. Eğer damadım beyanının aksine davranmışsa hak ettiği cezayı çekecektir. ‘Kızım Fatıma dahi olsa elini keserim’ diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan ile 42 yıldır omuz omuza yürüyen biri olarak tavrım nettir” demişti.

TUSKON BAŞKANI FİRARİ

Öte yandan hakkında gözaltı kararı bulunan TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral’in de aralarında olduğu bazı şüpheliler ise firari olarak aranıyor.