Binali Yıldırım: 28 belediyenin dışında yeni görevlendirmeler olabilir

Binali Yıldırım: 28 belediyenin dışında yeni görevlendirmeler olabilir
Bayram namazını çıkışında değerlendirmede bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Kayyum atamasıyla ilgili olarak '28 belediyenin dışında yeni görevlendirmeler olabilir' açıklamasını yaptı.

Bayram namazını çıkışında değerlendirmede bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Kayyum atamasıyla ilgili olarak '28 belediyenin dışında yeni görevlendirmeler olabilir' açıklamasını yaptı. 

Yıldırım: Bazı belediyeler bölcücü terör örgütünün adeta lojistik üssü haline gelmiştir. Milletin paralarını PKK'ya aktarmak gibi yasal olmayan faaliyet içerisine girmişlerdir. Kayyum atanan tüm belediyelerin hepsinde bu durum söz konusudur. 28 belediyenin dışında yeni görevlendirmeler de olabilir. Bu atamalar hukuk soruşturmasından sonra yapılmıştır.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Bu mübarek bayramın milletimizin kardeşliğine daim olmasını diliyorum. Bayramlar, dargınlık ve küskünlüklerin son bulduğu günlerdir. Ülkemizin güvenli bir şekilde bayram geçirmesini sağlayan güvenlik güçlerimize Allah kolaylık versin.

'SÜRÜCÜLERİMİZ BAYRAM YOLUNDA TRAFİK KURALLARINA UYMALI'

Gerek FETÖ gerek de PKK'nın yaptığı saldırılar nedeniyle bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Hiçbir güç, bu topraklarda uzun yıllardan beri yaşamış halkı bölmeye yetmeyecektir. Bayram yolunda vatandaşlarımız trafik kurallarına uymalıdır. Bütün milletimize saygımızı ve seygimizi yolluyorum.

'28 BELEDİYENİN DIŞINDA YENİ GÖREVLENDİRMELER OLABİLİR'

Buradaki esas; belediyeler ve yerel yönetimler, millete en yakın yerlerdir. Amaları ise vatandaşlardan aldıkları oyla bölge halkının ihtiyaçlarını gidermektir. Bazı belediyeler bölcücü terör örgütünün adeta lojistik üssü haline gelmiştir. Milletin paralarını PKK'ya aktarmak gibi yasal olmayan faaliyet içerisine girmişlerdir. Kayyum atanan tüm belediyelerin hepsinde bu durum söz konusudur. 28 belediyenin dışında yeni görevlendirmeler olabilir. Bu durum hukuk soruşturmasından sonra yapılmıştır. Türkiye hukuk devletidir. Ne yapacağımız yasalarlar belirlenmiştir.

ABD'NİN KAYYUM ATANMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMASINA CEVAP!

Herkes kendi işine baksın. Türkiye'nin bu konuda kimseden ders almasına ihtiyaç yoktur.

Varılan ateşkes umarım ki kalıcı olur. 6 yıldan beri süren savaşta kazanan olmadı. Birçok insan hayatını kaybetmiş ve topraklarından ayrılmak zorunda kalmıştır. Suriye'de barış bir mecburiyet haline gelmiştir. İnsanın görevi insanlığı yaşatmaktır. ABD ve Rusya olmak üzere bölgede faaliyet gösteren ülkeler, Türkiye'nin dile getirdiği barış sürecinde daha aktif olarak yer almalıdırlar.

'OPERASYONUN 2 AMACI VAR'

Fırat Kalkanı operasyonunun 2 amacı var. Birincisi, Güney sınırımızı güvence altına almak; ikincisi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tehditin kaldırılmasıdır. Bölgeden terör tehdidi ortadan kalkan kadar operasyonlar devam edecek.