Balyoz mağduru komutan Çukurca'da

Balyoz mağduru komutan Çukurca'da
'Balyoz' kumpasıyla 3 yıl cezaevinde yatan Tuğgeneral Bahtiyar Ersan, Çukurca'daki Kaletepe üs bölgesini teröristlerden temizleyip Türk bayrağını göndere çekti.

FETÖ'nün 'Balyoz' kumpasıyla cezaevinde hapis yatan Tuğgeneral Bahtiyar Ersan,Çukurca'da bulunan Kaletepe'yi kahraman askeriyle birlikte teröristlerden temizleyerek, Türk bayrağını dikti.

3 YIL CEZAEVİNDE KALDI

Çukurca'da terörle mücadelede önemli bir ilerlemeye yol açarak yıllardır ele geçirilemeyen Irak'a sıfır noktasındaki Kaletepe Üs Bölgesini teröristlerden geri alan Tuğgeneral Bahtiyar Ersan'ın ibretlik yaşam öyküsü dikkat çekti. Nisan 2011'de tutuklanan Kurmay Albay Bahtiyar Ersay, Balyoz Davası kapsamında yargılandı. 16 yıl hapis cezası aldı. Ancak kumpas nedeniyle yapılan 2. kez yargılamada beraat etti. Yaklaşık 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra terörle mücadeleye geri döndü. Son YAŞ'ta ise terfi ettirilerek tuğgeneral oldu. Tuğgeneral rütbesi alan Bahtiyar Ersay, Hakkari'nin Çukurca ilçesi 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'na atandı.

45 DAKİKADA ELE GEÇİRDİ

Tuğgeneral Bahtiyar Ersay liderliğindeki 'Hudut Kartalları' yıllardır PKK'nın elinde bulunanKaletepe Üs Bölgesi'ni alarak iki hafta önce 11 şehit verilen Türkiye-Irak sınırında stratejik öneme sahip tepeye Türk bayrağını dikti. Operasyonun başından beri mevzide askerle savaşan Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, günlerdir PKK'lı teröristlerin 7 kez sızma girişiminde bulunduğu Kaletepe ve Dağbaşı Tepe'de kalıyor. Tuğgeneral Ersay teröristlerle sık sık çatışma yaşanan Kaletepe'ye 45 dakikalık bir intikalle çıktı ve anlık istihbaratla tespit edilen noktalara yapılacak atışların emrini de kendisi veriyor.

"ASLA TESLİM OLMAZ"

Tuğgeneral Bahtiyar Ersay'ın avukatı Erhan Tokatlı, askeriyle bayram namazı kılıp mevziye girerek dikkatleri çeken Ersay Paşa'yı şöyle anlattı: "Balyoz'da anılan faaliyetlerle ilgisinin olmadığını ve suçsuz olduğunu her duruşmada söyledi. Kendisi suç isnat edilen tarihte harp akademisinde öğrenci kurmay subaydı. Ersay Paşa komando subayı ve Özel Kuvvetler'de görev yaptı. Kendisi ruhen de fiilen de savaşçıdır. Yargılanırken de savaştı. Her şar şart altında savaşır. Asla teslim olmaz."

CEZAEVİNDEN CEPHEYE

Tuğgeneral Bahtiyar Ersan bundan tam 4 yıl önce 19 Eylül 2012'de Balyoz Davası'nda birlikte yargılandığı silah arkadaşlarıyla birlikte yattığı Hadımköy Askeri Cezaevi'nde 'Kumpas Hatırası' dedikleri bir fotoğraf çektirdi. Hadımköy'de kalan Balyoz sanıklarının çekilen ilk görüntüleri olan fotoğrafta Harp Akademiler Komutanı Hava Orgeneral Bilgin Balanlı ve Sahil Güvenlik Komutanı Oramiral Can Erenoğlu gibi önemli isimlerin de bulunduğu 47 komutan yer alıyordu. Çoğunluğu denizci olan askerler Hadımköycezaevine savaş gemilerinden esinlenerek 'TCG Hadımköy' diyordu.

28 BİN TÜRK'Ü KURTARDI

Avukat Tokatlı, Ersay'ın cezaevinden çıktıktan sonra Tabur Komutanı olarak yine bölgeye gittiğini belirtiyor: "15 Temmuz darbe girişimi sırasında Afganistan'daki görevinden döndü. İşi ehline verdiler. Ersay, Arap Baharı sırasında yaşanan çatışmalarda Tunus'taki 28 bin vatandaşımızı da başarıyla tahliye etmişti. Tunus'taki tahliyenin kara ayağını tamamen Bahtiyar Albay yürüttü. Hatta mahkemede savunmamızı yaparken 'binlerce insanı tahliye etti, kendisini tahliye edemedi' demiştik."