Peşmerge, PKK ve HDP bir araya geliyor!

Peşmerge, PKK ve HDP bir araya geliyor!
Irak'ın kuzeyinde Kürt konferansı toplanıyor. Peşmerge, PKK ve HDP bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanan Barzani'nin peşmerge generali PKK'ya sahip çıkmasının ardından yeni bir skandal daha yaşandı.

Barzani, Irak'ın kuzeyinde Kürt Konferansı'nı topluyor. Son dönemde AKP ile ilişkileri iyice ilerleyen Barzani'nin, PKK'nın siyasi temsilcisi HDP'ye özel davet gönderdiği ortaya çıktı.

21-24 Eylül tarihlerinde HDP heyeti de toplantıya katılacak

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki bir heyet, 21-24 Eylül'de Peşmerge Yönetimi'nin Hevler ve Süleymaniye kentlerini kapsayan bir ziyaret yapacak.

HDP'den yapılan açıklamaya göre heyette Kadın Meclisi Sözcüsü ve Siirt Milletvekili  Besime Konca, Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili  Nadir Yıldırım ile İstanbul Milletvekili  Celal Doğan, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Mardin Milletvekili  Mithat Sancar, Diyarbakır Milletvekili  Nimetullah Erdoğmuş, Urfa Milletvekili  Osman Baydemir, ve Parti Meclisi Üyesi Abdullah Alagöz bulunacak.

Sözde 'Kürt sorunu' konuşulacak

Heyet, Peşmerge Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Cumhurbaşkanı ve YNK Lideri  Celal Talabani, "Peşmerge Hükümeti Başbakanı" Neçirvan Barzani, Gorran Hareketi Genel Başkanı  Noşirvan Mistefa, PDK (Kürdistan Demokratik Partisi) ile YNK (Kürdistan Yurtseverler Birliği) politbüro temsilcileri ile Yekgirtu, Komala, Tevgera Azadi liderleri ve çeşitli sivil toplum örgütleri ve kurumlarla bir araya gelecek.