TBMM Başkanı Kahraman'dan skandal 'Atatürk portresi' açıklaması

TBMM Başkanı Kahraman'dan skandal 'Atatürk portresi' açıklaması
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kaldırılan Atatürk portresinin eski yeri olan muhalefet kulisi yerine, müzeye asılacağını söyledi. Kahraman, 2. Abdülhamid'in portresinin asılacağı iddialarını ise "asparagas, ama süper bir asparagas" şeklinde değerlendirdi.

Kahraman, Meclis'in bombalamadan sonra tadilat gören bölümleri ile yıkım çalışması devam eden eski halkla ilişkiler binalarında incelemelerde bulundu. 

İncelemenin ardından soruları yanıtlayan TBMM Başkanı Kahraman, tadilat esnasında indirilen Atatürk portresinin eski yerine asılmayacağını, onun yerine muhalefet kulisinin girişinde müze olarak kullanılacak bölüme konulacağını açıkladı.

"ASPARAGAS... AMA BU, SÜPER ASPARAGAS" 

"Muhalefet kulisindeki Atatürk tablosunun kaldırıldığı" iddiasına yönelik haberlerin anımsatılması üzerine İsmail Kahraman, "Bunlar spekülasyon, gerçeği ve mesnedi olmayan beyanlar. Bu tür beyanların olmaması lazım ama söylenti, yazık." diye konuştu.

Kahraman, Atatürk'ün bu portresinin, eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in, eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a hediye ettiği halı portresi olduğunu belirterek, bu portreyi, Meclis Başkanlarına gelen hediyelerin sergileneceği, muhalefet kulisinin girişinde müze olarak kullanılacak bölümde duvara asacaklarını bildirdi.

"Abdülhamid'in resmi asıldı" iddialarının ise doğru olmadığını ifade eden Kahraman, "Hiç bir yerde yok, bu iddianın aslı ve astarı yok. Ne diyorsunuz, asparagas... Ama bu, süper asparagas." dedi.

PORTRENİN ASILMAYACAĞININ SİNYALLERİ VERİLMİŞTİ

Güvenlikten sorumlu AKP'li İdare Amiri Salim Uslu da, onarımdan sonra üniformalı Atatürk tablosunun eski yerine asılmayacağını belirtmişti. Uslu, “Atatürk’ün Meclis’te yüzlerce sivil resmi varken üniformalı resminin oraya konması doğru değil." ifadelerinde bulunmuştu.