Galatasaray'da son 12 yılın en iyi performansı

Galatasaray'da son 12 yılın en iyi performansı
Galatasaray hisseleri, futbol sezonunun başlangıcı sayılan eylülde yatırımcısına yüzde 56 kazandırarak 2004 yılının ocak ayından bu yana en iyi aylık performansını sergiledi.

Borsa İstanbul'da işlem gören Galatasaray hisseleri, futbol sezonunun başlangıcı sayılan eylül ayında yatırımcısına yüzde 56 kazandırarak son 12 yılın en iyi aylık performansını gösterdi.

Galatasaray Sportif AŞ hisseleri, takımın iyi performansı, önceki aylardaki getirisinin sektör ortalamasının altında kalması, Florya ve Riva arazileri ile ilgili beklentiler sonucu tüm zamanların en iyi ikinci aylık yükselişini gerçekleştirdi. Ağustos ayını 20,64 TL'den tamamlayan Galatasaray hisseleri, eylül ayında yüzde 55,8'lik yükseliş kaydederek 32,16 liraya çıktı.

Galatasaray hisseleri, yüzde 55,8'lik artışla Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında eylül ayında en fazla kazandıran hisse senedi oldu.

Geçen ay Galatasaray'ın ardından yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi yüzde 7,6 ile Beşiktaş olurken, Fenerbahçe yüzde 3,4 yükseldi, Trabzonspor ise yüzde 3,6 ile tek kaybettiren oldu.

Galatasaray'ın değeri bir ayda 249 milyon lira arttı

Galatasaray Sportif'in toplam piyasa değeri de eylül ayındaki hızlı yükselişle 249 milyon lira artarak 446,8 milyon liradan 696,1 milyon liraya yükseldi. 

Analistler, Galatasaray futbol takımının aldığı başarılı sonuçların hisse fiyatını desteklediğini, ancak yükselişin ivme kazanmasında Riva ve Florya'daki arazilere ilişkin gelir getirici projeler ile ilgili beklentilerin artmasının etkili olduğunu ifade etti.

9 ayın en iyisi Trabzonspor 

Yılbaşından bu yana hisselerdeki getirilere bakıldığında, Trabzonspor en hızlı yükseliş kaydeden futbol kulübü olarak öne çıkıyor. Trabzonspor hisselerinin fiyatı geçen yılın kapanışına göre yüzde 130,7 yükselerek 2,93 TL'ye çıkarken, eylül ayında etkili olan kar satışları, hissenin aylık bazda yüzde 4 değer kaybetmesine neden oldu.