TSK'dan açıklama: 9 şehit...

TSK'dan açıklama: 9 şehit...
TSK'dan, Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 45. gününde açıklama: 49 IŞİD hedefi karadan, 18 hedef havadan vuruldu. 9 muhalif şehit oldu, 32 muhalif yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 49 IŞİD hedefine ateş destek vasıtalarınca 153 Fırtına obüsü, 116 çok namlulu roket atar ve 9 tank atışı yapılarak IŞİD'e ait muhtelif çaptaki silah mevzileri, militanları ve geçici barınaklar şeklindeki hedeflerin tam isabetle imha edildiği bildirildi. 8 yerleşimde 18 hedef de havadan vuruldu. TSK "Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 9 muhalif şehit oldu, 32 muhalif yaralandı, destek sağlayan TSK unsurlarında ise zayiat ve hasar meydana gelmedi." açıklamasında da bulundu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı 45. gününe girdi. Harekât kapsamında, Azaz-Rai bölgesinde, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Rai'nin güneybatısında yer alan Aktarin meskun mahallinde büyük ölçüde kontrol sağladı.

Bölgede, yer yer IŞİD unsurlarıyla temas, düşük yoğunluklu çatışmalar ve mayın veya el yapımı patlayıcı temizliği devam ediyor.

Açıklamaya göre muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin kilometrekare alanı kapsayan 119 meskun mahalde kontrol sağlandı.

Keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 49 IŞİD hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından 153 Fırtına obüsü, 116 çok namlulu roket atar ve 9 tank atışı yapılarak, IŞİD'e ait muhtelif çaptaki silah mevzileri, terörist gruplar, geçici barınaklar şeklindeki hedefler tam isabetle  imha edildi.

Bugüne kadar bin 992 hedef vurulurken, bu hedeflere 7 bin 701 Fırtına obüsü, çok namlulu roket atar ve havan atışı, bin 592 tank atışı yapıldı.