Peker'den Rubin'e yanıt

Peker'den Rubin'e yanıt
ABD'nin Ortadoğu ve Türkiye uzmanı Michael Rubin'in American Enterprise Institute'de yayınlanan makalesi olay oldu. Rubin Gülencilerden boşalan yeri, Sedat Peker gibi isimlerle doldurabileceğini iddia etmişti. Peker, Rubin'in suçlamalarına cevap verdi.

15 Temmuz darbe girişimini üç ay önceden “fısıldayan” ABD eski Başkanı George Bush’ın da danışmanlığını yapmış olan Michael Rubin, Türkiye’deki darbe heveslilerini heyecanlandıracak tahrik dolu yeni açıklamalarda bulundu.

YENİ DARBE GELİYOR ERDOĞAN HAYATINI KAYBEDEBİLİR

Rubin, "Ama üçüncü bir darbe en şiddetlisi olabilir; pekala Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatına da mal olabilir" diye yazdı.

Rubin aynı yazısında Gülencilerden boşalan yeri, Erdoğan'ın Sedat Peker ve Mehmet Ağar gibi isimlerle doldurabileceğini iddia etmişti.

Hezeyanlarla dolu bir yazıya imza atan Bush'un eski danışmanlarından Rubin'e, Sedat Peker kendi adıyla yayın yapan sitesinden yanıt verdi.

Peker "CIA yazarı Michael Rubin'e cevabımdır" başlıklı yazısıyla Rubin'in suçlamalarına cevap verdi.

"ELÇİLİK GÖREVLİLERİ VE CIA AJANLARI İLE BİRLİKTE RESMİ GÖRÜŞME YAPTIM"

"2000’li yılların başında, Swiss Otel’in kral dairesinde Amerika elçilik görevlileri, CIA ve DEA ajanları ile resmi bir görüşme yaptım" diyen Peker, görüşmelerin içeriğini önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi. 

BÜYÜKELÇİLİK YETKİLİLERİNİZ MAFYA BABALARIYLA GÖRÜŞME Mİ YAPIYOR?

Peker açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Michael Rubin’e beni aşırı milliyetçiliğe sahip, ancak aynı zamanda da bu bölgenin en büyük mafyası olduğumu belirten bu yazısına karşılık şunu sormak isterim:Sizin büyükelçilik yetkilileriniz ayrıca CIA, DEA ajanlarınız iki yeminli tercüman ile beraber dünyanın her yerindeki mafya babalarıyla görüşme mi yapıyor? O zaman Sayın Rubin sizin kendi devlet yetkililerinize böyle bir görüşmeyi nasıl yaparsınız diye sormanız gerekmez mi?"

FETÖ'NÜN YERİNE PEKER'İN ADAMLARIYLA DOLDURACAK İDDİASI

Cumhurbaşkanı ve mafya ilişkisinin dikkat çekici olduğunu söyleyen Rubin, Erdoğan'ın kirli işlerini perde arkasından sürdürmek konusunda Gülencilerden boşalan yeri, Sedat Peker ve Mehmet Ağar gibi isimlerin doldurabileceği savında bulunmuştu.

İlgili Haberler