Türk’e ev yok, IŞİD’e ev çok!

IŞİD’in Türkiye yapılanmasına yönelik operasyonlar Atatürk Havalimanı saldırısından sonra en üst düzeyde devam ediyor. Örgüt mahallelerinin olduğu iddiasıyla gündeme gelen Gaziantep’te emniyet tarafından tespit edilen IŞİD’in hücre evlerine girildi. Ne yazık ki bu operasyonların ilk ayağında 3 polisimizi şehit verdik, 1 tanesi de ağır yaralı.

Olayla ilgili yapılan ilk açıklamada, polislerin içeriye girdiği sırada canlı bombanın kendini patlattığı ifade edildi. Ancak gerçek çok farklıydı. Teröristler, kapı girişini bombayla tuzaklamıştı. Polisler kapıyı açar açmaz bomba düzeneği harekete geçti ve orada 3 şehit verdik. Sonrasında teröristle silahlı çatışmaya girildi ve ölü ele geçirildi.

3 şehit verdiğimiz bina, Güneykent Mahallesi Beşyüzevler Semti’nde bulunuyor. Konum olarak Gaziantep Üniversitesi’ne yakın, genellikle stüdyo dairelerin olduğu merkezi bir bölge. Gaziantep’in birçok bölgesinde yapıldığı gibi burada da Evler bölünerek, ayrı ayrı stüdyo daireler haline getiriliyor. Böylece ev sahipleri normal bir apartman dairesinden 3 daire çıkarıp kiraya veriyorlar. 3 şehit verdiğimiz bina da bu şekildeydi.

Binada IŞİD teröristine komşu olduğunu bilmeden oturan bir öğrenci kardeşimize ulaştım. Operasyon günü de binadaydı, bölgenin durumu ve yaşadıklarını doğrudan aktarmak istiyorum:

“Sabah kalk kalk sesleriyle uyandım. Sanki dibimde biri beni kaldırıyordu. Ne oluyor diye pencereye çıktığımda karşı binanın balkonundan özel harekatçıları gördüm. Hemen “yat yat” diye bağırdılar. Göz ucuyla dışarıya baktığımda eve operasyon yapıldığını gördüm.

Operasyonun başlamasından bir süre sonra büyük bir patlama duyduk. Evin içi tamamen duman oldu, göz gözü görmüyordu. Ambulanslar, çığlıklar her yanı sardı. Sonrasında mahallenin giriş ve çıkışları tutuldu.

Öğlen saatlerine doğru operasyon başladı, saat 16.00 gibi evden kimlik kontrolüyle çıkabildik. Patlamanın olduğu giriş katındaki daire harap haldeydi.”

 “Türk’e ev vermiyoruz”

“Şu anda oturduğum muhitteki evlerin aylık kirası 6 yıl kadar önce 250 TL’ydi. Şimdilerde en düşük kira 750 TL’den başlıyor ve hepsi stüdyo daireye dönüştürülmüş. Bizim mahallede Türk’e rastlamanız çok zor, en fazla 10 dairede Türkler oturuyordur, zaten onlar da balkonlarına Türk bayrağı asıyorlar. Geri kalanın tamamı Suriyeli…

Ben üniversiteye yakın olmasından dolayı burayı tuttum ama evi bulana kadar çok zorlandım. Uzun arayışlar sonrasında residance tipi bir daire buldum, güvenli olacağı düşüncesiyle tutmak istedim. Ancak ev sahibinin Suriyeli olduğunu öğrendik. Yine de evi tutmak istedik ancak aldığımız cevap şu oldu “Biz Türklere ev vermiyoruz, sadece Suriyelilere veriyoruz.” Daha sonrasında patlamanın yaşandığı bu daireyi buldum.

Ayrıca ev sahipleri hiç seçici davranmıyorlar. Örneğin karşı apartmandaki stüdyo daireler bin 500 TL’den kiraya verildi. Evlerde çok sayıda Suriyeli kalıyor. Evi tutanın ya da oturanın kim olduğuna bakılmadan bu evler bedelinin 7-8 katı ücretlerle kiraya veriliyor.”

“Sokağı kamerayla izliyorlardı, perdeleri sürekli kapalıydı”

“Patlamanın olduğu dairede kimlerin oturduğunu bilmiyorduk açıkçası. Perdeleri sürekli kapalıydı. Ancak bir gün apartmandan çıkarken kapıları açıktı, içerideki ekrandan sokağın ve apartman girişinin kamerayla gözetlendiğini gördüm. Sokağı ve kapı girişini içeriden izliyorlardı.

Kendilerini hiç görmedim, zaten belli de etmiyorlar. Patlamanın olduğu dairenin 2 penceresi vardı, bugüne kadar açıldığını görmedim. Ayrıca mahalledeki Suriyelilerin hiçbirisi perdelerini ve pencerelerini açmıyor. Tek tük kalan Türkleri balkona çıkmalarından tanıyoruz.”

Gaziantep’te 10 Yıl önce terör yoktu

“Gaziantep’te özellikle Suriyelilerin gelmesinden sonra huzur ve asayiş ortadan kalktı. Çünkü geçişlerde hiçbir kontrol yok. Örneğin tanıdığım Suriyeli arkadaşlar ellerini kollarını sallayarak Suriye’ye geçip alışveriş yapıp, aileleriyle görüşüp geri dönüyorlar. Gaziantep’te resmi rakamlara göre 400 bin Suriyeliden bahsediliyor. Ancak gerçek bunun en az iki katı. Yoldan 4 kişiyi çevirin adres sormak için, 3’ü Suriyeli çıkıyor.

Suriyeliler alınmadan önce Gaziantep’te terör hadisesi yaşanmazdı. Ne zaman ki sınırlar açıldı, evlerde Türkler yerine Suriyeliler kalmaya başladı, terör patladı.”

Kardeşimizin Gaziantep’ten aktardıkları son derece mühim…

Gaziantep’teki 2. Patlamayla ilgili açıklama yapan Gaziantep Valisi: Canlı bomba, etraftaki ev sakinlerine, komşulara da bir sıkıntı olmaması için karşıdaki inşaatta kendisini etkisiz hale getirdi” sözleri aslında neden bu halde olduğumuzun yanıtı niteliğinde…

b1-001.jpgb2.jpgb3.jpgb4.jpg

Yazarın Diğer Yazıları