Necip Hablemitoğlu, Fethullahçı örgütlenmeyi anlatıyor

Necip Hablemitoğlu, Fethullahçı örgütlenmeyi anlatıyor
2002 yılında faili meçhul bir cinayet kurban giden yazar Necip Hablemitoğlu, Mehmet Ali Birand'ın sunduğu '32. Gün' programında FETÖ'yle ilgili gerçekleri yıllar öncesinden söylemişti.

18 Aralık 2002 tarihinde faili meçhul bir cinayet kurban giden Araştırmacı yazar Necip Hablemitoğlu'nun 1999 yılında yaptığı konuşmasında FETÖ'nün adeta bugünkü resmini çiziyor.

Ölümünün üzerinden geçen 14 yıla rağmen faillerin bulunamadığı olayda, Hablemitoğlu Ankara'nın en merkezi yerinde suikaste kurban gitmişti.

Suikastin öncesinde, Alman Vakıfları'nın Türkiye'deki faaliyetleri ve Gülen cemaatinin devlete sızma girişimlerini kaleme alan, Hablemitoğlu milliyetçi kimliğiyle tanınıyordu.

ÖLÜMÜNDEN KISA BİR SÜRE ÖNCE BUGÜNKÜ FETÖ'YÜ ANLATTI

1999 yılında Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programına katılmış ve Gülen hakkında kritik açıklamalarda bulunmuştu. Hablemitoğlu, 2002 yılında FETÖ'cüler tarafından suikasta uğrayarak öldürülmüştü.

İşte Necip Hablemitoğlu'nun o programda söylediği sözler:

Ben Yeni Hayat'ta Fethullah Gülen'in kirli yüzünü ortaya çıkardım. Fethullah Gülen’in bizzat kendisi, hem benim için hem Yeni hayat için 5 milyar liralık tazminat davası açtı. Faiziyle istedi. Faizsiz bankacılık yapacak ve faiziyle parayı talep edecek, bunun adı sahtekarlık, riyakarlık, iki yüzlülük. Bu adam bir de Atatürk'ü eleştirdi. Bunun için Atatürk’ten özür dilemesi yetmiyor, mutlaka yargılanması gerekiyor.

Fethullah Gülen’in hayalinde din devleti var. Dünya imamı mesafesine kendisini koyan bir kişinin altında kıta yapılanması, onun altında da ülke imamı var. Bu yapılanma ve hiyerarşik yapıya baktığınızda resmen bunun din devleti amacına yönelik bir yapılanma örneği olduğunu görüyorsunuz.

İlgili Haberler