Türk vatandaşlığı bu kadar ucuz olamaz

Türk vatandaşlığı bu kadar ucuz olamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin ziyaretinde Suriyelilere vatandaşlık verileceğini açıklaması eleştirileri de beraberinde getirdi. Duruma tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "Türk vatandaşlığı bu kadar ucuz olmamalı" dedi.

Bünyamin Öztürk / Yeniçağ

Türk vatandaşlığının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini ifade eden CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "Suriyelilere vatandaşlık verilmesi ülkenin problemlerinin artmasından başka bir işe yaramaz" dedi. İşsizlik oranlarının resmi rakamlardan daha yüksek olduğunu savunan Kuşoğlu, ekonomik problemlerin her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Kuşoğlu, şöyle devam etti: "Resmi rakamlara göre 3 milyon 9 yüz bine yakın işsiz var. Ama resmi olmayan rakamların çok çok yüksek olduğunu herkes biliyor. Öyle anlaşılıyor ki ekonomimizle ilgili önemli bir problem var. Vatandaşlarımıza iş imkânı sağlayamıyoruz. Bu durum maalesef kronik hale gelmiş durumda. Durum böyleyken Suriyelilere vatandaşlık verilmesi ülkenin problemlerinin artmasından başka bir işe yaramaz. Mültecilere vatandaşlık vermek çözüm değil. Bu tür adımlar ancak siyasi gerekçelerle atılabilecek adımlardır." 

İlgili Haberler