Naim Süleymanoğlu'na son veda

Naim Süleymanoğlu'na son veda
Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi son veda için Fatih Camisi'ne getirildi. Efsane, cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda defnedildi.

28 Eylül’den bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu (50) için bugün Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazını müteakip düzenlenen tören öncesi Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu camiye getirildi. Tabutun üzerine altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilmiş fotoğrafının konulduğu ve fotoğrafın üzerinde “Kalbimizdesin” yazıldığı görüldü. 

Törene Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Öte yandan, caminin çevresinde herhangi bir olumsuzluğa karşı geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

BAŞBAKAN YILDIRIM: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Cami girişinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Milli haltercimizin efsane ismi Naim Süleymanoğlu'nu kaybettik. Ahirete bugün yolcu edeceğiz. Merhume Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Naim Süleymanoğlu bugüne kadar hiçbir sporcunun kıramayacağı rekorları kırmış bir efsane, kahraman sporcumuzdur" dedi.

Cenaze törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi: Hepimizin başı sağolsun. Naim Süleymanoğlu efsane bir sporcumuzdur.  Ağırlığının 3 katını bir seferde kaldırarak erişilemeyecek bir rekora imza atmıştır. Ay yıldızlı bayrağı dalgaladırarak göğsümüzü kabartmıştır. 



Öte yandan, caminin çevresinde herhangi bir olumsuzluğa karşı geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

İlgili Haberler