"Erdoğan Sevakin'de, Kammenos Hurşit Adası'nda"

"Erdoğan Sevakin'de, Kammenos Hurşit Adası'nda"
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adalarla ilgili tutumuna tepki gösterdi.

Bünyamin Öztürk / ANKARA

MSB eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan gezisinde Kızıldeniz kıyısındaki Sevakin Adası'ndaki incelemelerinin ardından adanın yeniden inşası ile ilgili açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi.

Yalım, "Yunanistan'a yaptığı ziyarette işgal altında olan 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı'nın hesabını soramayan Erdoğan, Sevakin Adası'nı restore edecekmiş" dedi.

Sevakin Adasının, Google Earth haritasında, "Suakin Island" olarak geçtiğini bildiren Yalım şunları söyledi: "Adanın harebe haline üzülen Erdoğan, adanın Türkiye'ye tahsisini istedi. El-Beşir'den, 'tamam' cevabı alan Erdoğan, 'adayı restore ederek ayağa kaldıracağız' dedi.

Erdoğan, Türk kamuoyunu uyutmaya çalışırken Yunan Savunma Bakanı Kammenos, 11 Aralık 2017'de işgal altındaki Aydın Hurşit Adası'na gelerek egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı. AKP Genel Başkanı Erdoğan ve AKP Hükümeti Yunanistan'a müzik notası bile vermedi."

Yunanistan'ın, Hurşit Adası'nı "Fourni" olarak isimlendirdiğini aktaran Yalım, Kammenos'un Aydın Hurşit Adası'na yaptığı ziyaretin resim ve video görüntülerinin Yunan Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlandığını belitti.

Yalım sözlerini şöyle sürdürdü: "Video görüntülerinde Kammenos'un, Aydın Hurşit Adası'na yerleştirilen Yunan vatandaşları ve papazlar tarafından karşılandığı görülüyor. Belediye Kütüphanesi'nin önünde çocuklar tarafından karşılanan Kammenos, çocuklara hediye dağıtıyor. Hurşit Adası'nda konuşlu Yunan Askeri Üssünü ziyaret ediyor ve ada halkına hitaben konuşma yapıyor. Deniz Üssünden sonra tekrar kara üssünü ziyaret eden Kammenos işgalci Yunan askerleri ve Yunan milis askerleri ile Yunan bayrağının altında poz veriyor."

İlgili Haberler