İYİ Parti 2017'ye damgasını vurdu

İYİ Parti 2017'ye damgasını vurdu
Medya Takip Merkezi, 2017'nin gündemini belirleyen olayları rapor olarak yayınladı. Yayınlanan raporda en çok haber yapılan siyasi parti ise kurulalı yaklaşık 2 ay olan İYİ Parti oldu.

Medya Takip Merkezi (MTM), 2017 yılını geride bırakmamıza sayılı günler kala yıl boyunca gündemi belirleyen olayların medyaya yansıma raporunu açıkladı.

FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimi yılın en çok haber yapılan konuları olurken, 25 Ekim'de Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti 2017'nin en çok haber yapılan siyasi partisi oldu. 

Rapora göre 2017 yılı başlıkları şöyle: 

Kuzey Irak'ta referandum
ABD ile vize krizi
Almanya ile yaşanan gerilim
OHAL kararları
Bylock tutuklamaları
Kredi Garanti Fonu
Sanatçılar Bülent Kayabaş ve İbrahim Erkal'ın vefatı
Yeşilçam'ın usta oyuncuları Fikret Hakan ve Hakan Balamir'in vefatı
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevden alınması
İYİ Parti'nin kuruluşu
İstanbul-Ankara-Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlarının istifası

İYİ PARTİ KURULDU

MHP'de yaşanan kurultay süreci ve 16 Nisan referandumunun ardından harekete geçen Meral Akşener ve kurmayları vatandaştan gördüğü destekle yeni bir parti kurma kararı aldı. Uzun süren çalışmaların ardından İYİ Parti ismi, güneş logosu ve 'Türkiye İYİ olacak' sloganıyla vatandaşın karşısına çıkan Akşener, 25 Ekim'de Ankara Genel Merkez Binasının açılışıyla birlikte partisinin kuruluşunu ilan etti. Kurulalı yaklaşık 2 ay olan İYİ Parti 2017'nin en çok konuşulan siyasi partisi olurken 31 bin 500 habere konu oldu. 

DİPLOMATİK KRİZLER

Yıl boyunca medyada bu başlıkların yanı sıra dikkat çeken diğer başlıklarda vardı. Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyareti engellemesi, diplomatik krizi beraberinde getirdi. Mart aynın gündemine damga vuran diplomatik kriz, o ay yazılı basında 12 bin 918, görsel basında 2 bin 214, internet medyasında ise toplam 101 bin 56 habere konu edildi.

Türkiye'nin dış ilişkilerinde etkili rol oynayan bir diğer krizi ise Haziran ayında Katar ile yaşandı. Katar Krizi, Suudi Arabistan'ın başta olmak üzere diğer altı Arap ülkesinin Katar ile diplomatik ilişkilerini kesme kararıyla ortaya çıktı. Haziran ayının gündemini belirleyen bu olay ay boyunca yazılı basın, görsel basın ve internet medyasında toplamda 106 bin 728 ile konuşuldu.

REZA ZARRAB YARGILANDI

Türkiye ve dünya gündemini meşgul eden önemli başlıklardan biri Reza Zarrab'ın ABD'de yargılanmasıydı. ABD'nin İran'a nükleer programı nedeniyle uyguladığı yaptırımları delmekle suçlanan Zarrab ve HalkbankGenel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla yargılandı. Birçok ülkede sürecin takip edildiği dava 43 bin 82 haberle medya yer aldı.

MELİH GÖKÇEK İSTİFA ETTİ

Ankara'da siyasilerin bir numaralı gündemi olan Melih Gökçek'in istifası büyük yankı uyandırdı. 23 yıldır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Melih Gökçek 22 Ekim günü istifa etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine istifa kararı alan Gökçek, 21 bin 509 haberle adından söz ettirdi.

MAGAZİN DÜNYASI VATAN ŞAŞMAZ CİNAYETİ İLE SARSILDI.

Sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz 27 Ağustos'ta Beşiktaş'ta bir otelde ölü olarak bulundu. Şaşmazın, hayatına son veren kişi ise daha önce aşk yaşamış olduğu iddia edilen eski manken Filiz Aker'di. Aker, Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti. Soruşturmanın devam ettiği olay ve ünlü sunucu 18 bin 827 haber ile medyada konuşuldu.

İlgili Haberler