Bozdağ'dan erken seçim değerlendirmesi

Bozdağ'dan erken seçim değerlendirmesi
"Erken seçim yoktur. Bunu daha kaç defa tekrar edeceğiz" diyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 24 Haziran kararını "Kirli hesapları bozdu" şeklinde değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, erken seçim tarihinin 24 Haziran 2018 olarak açıklanmasına ilişkin "24 Haziran, yeni hükümet sisteminin milletin iradesi doğrultusunda uygulamaya konulacağı tarihtir. Seçimin erkene alınması, Türkiye üzerinde kirli hesap yapan herkesin hesabını bozan bir adım olmuştur. Yeni bir dönemin kapısını aziz milletimiz 24 Haziran'da açacaktır" ifadelerini kullandı.

Erken seçim kararı "Kirli hesapları bozdu" şeklinde yorumlayan Bozdağ'ın, konuya ilişkin daha önceki açıklamaları tekrar gündeme geldi.

Erken seçimin yapılmayacağını, seçimlerin zamanında yapılacağını daha önce bir çok defa vurgulayan Bozdağ 1 Mart 2018'de Ankara'da gazitecilerle bir araya geldiği toplantıda da"Biz çok net söylüyoruz, seçimler AK Parti döneminde her daim vaktinde oldu, 2019’da vaktinde olacaktır, erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır. Bunu daha kaç defa tekrar edeceğiz. Yok diyoruz, yok diyoruz, yok diyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler