İYİ Parti ve CHP'den AKP'nin seçim paketine tepki

İYİ Parti ve CHP'den AKP'nin seçim paketine tepki
Hükümetin, Bakanlar Kurulu'nda aldığı seçim paketi kararına İYİ Parti ve CHP'den ilk cevap geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bakanlar Kurulu sonrası AKP'nin seçim paketini açıklayan Başbakan Binali Yıldırım'a cevap verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Akşener, "Milletimizi hatırlamak için bizden korkmanız mı gerekiyordu? #TürkiyeİYİOlacak" ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi-441.jpg

Akşener’in ardından da Aytun Çıray seçim paketiyle ilgili olarak, “Palyatif bir seçim yatırımı olsa da emeklilerimize verilecek olan bayram öncesi ikramiye biz @iyiparti lileri memnun etti. İnşallah Sn @meral_aksener iktidara geldiğinde vatandaşlarımızın bu tür hakları seçim şartına bağlanmadan kurumsallaştırılarak çözülecek. Özellikle işsizlik!” şeklinde paylaşımda bulundu.

BİR TEPKİ DE CHP'DEN

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mesajında pakette bazı eksikliklerin olduğunu ifade eden Tekin, “Unutmuşsunuz ilave edin! Hiçbir hanenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. Yaşlılara üç ayda bir 900 TL yaşlılık desteği verilecek. Engellilere, 600 TL destek sağlanacak. Hanelere, 360 TL’ye kadar kira desteği sağlanacak” ifadelerini kullandı.

KAYNAK ELEŞTİRİSİ

Tekin, bir sonraki mesajında da hükümete bütçe eleştirisinde bulunarak, “CHP söylediğinde ‘kaynak nerede’ diyen AKP, şimdi CHP’nin tüm vaatlerini yerine getiriyor, demek ki isteyince kaynak bulunuyormuş. Emeklimiz güle güle harcasın” dedi.

İlgili Haberler