Yeni Şafak yazarı: "AKP'den sadakat ve yakalık ayırt edilemiyor"

Yeni Şafak yazarı: "AKP'den sadakat ve yakalık ayırt edilemiyor"
Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, AKP içinde "Yanlışa yanlış, doğruya doğru" demek konusunda sıkıntılar yaşandığını savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, AKP içinde yaşanan sıkıntıları köşesine taşıdı.

AKP içinde "Yanlışa yanlış, doğruya doğru" demek konusunda sıkıntılar yaşandığını söyleyen Öztürk, "Eleştiri yapmakla ihanet etmek karıştırılıyor. Sadakatle, yalakalık ayırt edilemiyor artık" ifadelerini kullandı.

Öztürk'ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bugün AK Parti içinde bu konunun çok tartışıldığını biliyorum. ‘Yanlışa yanlış, doğruya doğru’ demek konusunda sıkıntıları olanlar var. Bunlar duyarlı, hakkaniyetli insanlar. Ancak bunları kamuoyunda değil, kendi iç mekanizmalarında konuşmak istiyorlar. Bunda da sıkıntı var.

Zira, eleştiri yapmakla ihanet etmek karıştırılıyor.

Sadakatle, yalakalık ayırt edilemiyor artık.

AK Parti’nin hiç yanlış yapmadığını, Erdoğan’ın hatasız kul olduğunu iddia eden yok sanırım. Nitekim Erdoğan kendisinin ve partisinin hatalarını, yanlışlarını, kusurlarını kamuoyu önünde sıralayacak kadar da cesur davranıyor.

Bu listedeki maddeleri bir başkası sıraladığında, “hain, Erdoğan karşıtı” ilan edilmesi, büyük bir çelişkidir. Ancak bu şekilde hareket edenlerin koltuğunu, elde ettiği rantı kaybetmemek için herkese çamur atan kifayetsiz muhteris tipler olduğu da biliniyor. Tartışmaya değmez."

İlgili Haberler