Bahçeli 100 bin imza adaylarını hedef aldı

Bahçeli 100 bin imza adaylarını hedef aldı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 100.000 imza ile cumhurbaşkanı adayı olacak kişileri hedef alarak "Adalet ve İçişleri bakanları, FETÖ'nün seçmen ayağını takip etti mi?" diye sordu.

MHP Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanlığına aday olan isimleri hedef aldı. 

Bahçeli "Tartışılsın diye söylüyorum" notuyla "100 bin imzada FETÖ taraması yapılacak mı" diye sorarak "FETÖ'nün seçmen ayağı" ifadesini kullandı.

İşte Bahçeli'nin o açıklamaları:

15 Temmuz darbesinin siyasi ayağı hep tartışıldı. Siyasi ayak üzerinden kesin bir sonuçtan bahsedilemez duruma geldi. İleriki günlerde nasıl olacak bilemiyorum. Demek ki FETÖ darbe hareketinde bir siyasi ayak var. Siyasi ayağın olduğu yerde siyasi seçmen olur. 4 cumhurbaşkanı adayı 100.000 imza ile müracaatı öngördü. 

Bu 100.000 aday talebinde bulunan 4 kişiden birisi CHP'nin 15 vekil kaydırmasıyla destek buldu. Şahsiyet, 100.000 adayla adaylığını koyacağında ısrar etti. O zaman akla gelen soru şudur: FETÖ darbe hareketinden 15 gün sonra OHAL kabul edildi, çok sayıda TSK mensubu, öğretim kadroları ve önemli bir uzaklaştırma görevden alma oldu. Bunların bir de aileleri, çevreleri vardır. Merak ettiğim AK Parti'nin Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı FETÖ'nün seçmen ayağı üzerindeki etkisini takip etti mi? Etmezse 100.000 kişinin içerisinde FETÖ, PKK desteğiyle bir aday taraması yapılacaksa FETÖ'nün seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı etrafında kanaat oluşabilir.

Bahçeli, gazetecilerin "Bir bilgi veya istihbarat var mı?" sorusuna "Hayır benim düşüncem" yanıtını verdi.

İlgili Haberler