Vatandaşlar 100 bin imza için seçim merkezlerini akın etti

Vatandaşlar 100 bin imza için seçim merkezlerini akın etti
100 bin imza kampanyasının bugün başlamasıyla vatandaşlar ilçe seçim bürolarına akın etti.

Türkiye genelinde 957 ilçedeki seçim kurullarında, cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verme işlemleri başladı. Yurdun dört bir yanında vatandaşlar, adaylarının seçimlere girebilmesi için imza veriyor.

24 Haziran seçimlerinde, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimler için imza verme işlemi başladı.

Bu sabah saat 08:00’da başlayan işlemler 9 Mayıs akşamı saat 20:00’a kadar sürecek.

 4 ADAY VAR

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıklamasına göre; 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimleri şunlar; Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Vecdet Öz.

BAHÇELİ’NİN FETÖ ÇIKIŞI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adaylarının 100 bin imza ile belirlenmesine ilişkin olarak dün dikkat çekici bir açıklama yapmış ve “Tartışılsın diye söylüyorum. 100 bin imzada FETÖ taraması yapılacak mı?” diye sormuş, bu açıklama kamuoyunda “İmza verecekler tehdit ediliyor” diye algılanmıştı. Bahçeli’nin bu sözlerine İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP’liler sert tepki göstermişti.

NASIL İMZA VERİLECEK?

YSK'nın ilçe seçim kurullarına giderek, Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermek istedikleri isimlere imza vermek isteyenler aşağıdaki link üzerinden ilçe seçim kurulları listesine ulaşabilirler. Herkesin kendi bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulunda imza vermesi gerekiyor.

İlçe seçim kurullarını görmek için tıklayınız

İmza verme adımları:

1- İmza vermek için T.C. Nüfus cüzdanı ya da kimlik kartınız yanında olmalı.

2- 4-9 Mayıs tarihleri arasında (cumartesi-pazar dahil) saat 20:00'a kadar kayıtlı bulunduğunuz İlçe Seçim Kurulunda imza verebilirsiniz.

3- İmza için gittiğinizde istediğiniz aday için düzenlenen formu talep ederek doldurup imza işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Seçim kurulu ilgili formun bir örneğini size teslim edecek.

80 BİNİ AŞTI

İmza veren her vatandaş; kuruldan imza attığına dair bir de belge alıyor. Bu belgelerin üzerinde yazan başvuru rakamına göre saat 12:00 itibariyle Türkiye genelinde 80 bin vatandaş, adaylar için imza verdi.
Ancak hangi adaya kaç imza verildiği ise bilinmiyor.

İlgili Haberler