Orman Bakanı Eroğlu: Kılıçdaroğlu, İnce'yi ekarte etmek istiyor

Orman Bakanı Eroğlu: Kılıçdaroğlu, İnce'yi ekarte etmek istiyor
Orman Bakanı Eroğlu, CHP'nin Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı adayı göstermesiyle ilgili, "Bizim için önemli değil. Onların kendi meselesi. Uğraşıp dursunlar. Herhalde, Sayın Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'yi ekarte etmek için böyle bir formül buldu" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi tesisin temel atma töreni ve ziyaretlerde bulunmak için Burdur'a geldi. Bakan Eroğlu, programı kapsamında ilk olarak partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Eroğlu, partiye gelişinde Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İl Başkanı Volkan Mengi ve partililer tarafından karşılandı.

Bakan Eroğlu burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ak Parti grup toplantısında bütün vekillerle birlikte dünya lideri Cumhurbaşkanımızı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdik. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Milletin adamı, kimsesizlerin kimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

'ÇATI YIKILDI'

Muhalefetin 'çatı aday' çıkarmaya çalıştığını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Karşı taraf çatı aday oluşturmaya kalktı ama çatı yıkıldı. CHP Genel Başkanı çatı aday bulamadı. Mikroskopla aradı ama gene bulamadı. Kendisi aday olmayıp kendi içlerinden birisini aday olarak gösterdi. 24 Haziran seçimleri çok önemli. Yeni bir döneme giriyoruz. Yeni bir sistem başkanlık sistemi. Bu sistem gerçekten çok önemli. Yürütmenin başında Cumhurbaşkanı var. Yasama tamamen ayrı. Kuvvetler ayrılığını en iyi bu sistemde göreceğiz. Hükümet iktidardaysa geçmeyen yasa yoktu. Şimdi yasama daha bağımsız olacak. Milletin hür iradesini yansıtacak. Yürütmenin başında Cumhurbaşkanı olunca bürokratik engeller kalkacak, refah seviyesi ve kalkınma hızımız yükselecek."

'İNCE'Yİ EKARTE ETMEK İÇİN BÖYLE BİR FORMÜL BULDU'

Bakan Eroğlu, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin adaylığıyla ilgili ise "Bizim için önemli değil. Milletin adayı Recep Tayyip Erdoğan. Onların kendi meselesi. Uğraşıp dursunlar. Herhalde, Sayın Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'yi ekarte etmek için böyle bir formül buldu. Tebrik ederim Kılıçdaroğlu'nu" dedi.