İnce'den "'Ülkü'cüyüm" esprisi

İnce'den "'Ülkü'cüyüm" esprisi
CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerle ilgili seçim startını memleketi Yalova’dan verdi. İnce, miting öncesi ailesini tanıtırken "Ben aslında 35 yıllık 'Ülkü'cüyüm" diyerek espri yaptı.

Ankara'daki aday tanıtım töreninin ardından dün akşam saatlerinde memleketi Yalova'ya gelen CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, burada havai fişek gösterileriyle karşılandı. Geceyi, kent merkezine bağlı Elmalı Köyü'ndeki evinde geçiren Muharrem İnce, sabah da aynı köydeki baba ocağına geçti. Muharrem İnce, annesinin elini öpüp, helallik istedi. Annesi Zekiye İnce de, "Allaha emanet ol oğlum” dedi. İnce, daha sonra ise babası Şerif İnce’nin köydeki mezarın ziyaret etti. Babasının mezarı başında duan eden Muharrem İnce, “Baba bugünü görmeni isterdim” diyerek gözyaşı döktü.

ÜLKÜCÜ ESPRİSİ

Muharrem İnce, daha sonra köydeki evine geçerek aile bireyleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ailesini tanıtan İnce, burada bir de espri yaptı. İnce, eşi Ülkü İnce’yi de tanıtırken “Eşim Ülkü. Yani Bahçeli bana laf söylüyor ama, ben aslında ülkücüyüm. Hatta 35 yıllık ülkücüyüm” dedi.

İLK MİTİNG YALOVA'DA

Ailesiyle bir araya gelen İnce, daha sonra  ilk mitingini yapmak üzere vatandaşlarla bir araya geldi.

"Ben de Çankaya Köşkü’nde oturacağım"  diyen İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Eşim nasıl hissediyorsun heyecanlı mısın dedi? Kazanacağına inanıyor musun dedi? Evet dedim.Kendimi şöyle tanımlıyorum: 80 Milyonun yükü omuzlarımda. Genç bir kadın avukat mesajıyla beni ağlattı. Mesaj şu: “Tam her şey bitti derken, bunlar bu memleketi sattı derken, yeniden gönlüme bir ışık doğdu. 24 Haziran’da cübbem arabamda talimatınızı bekliyorum."

‘GEL ERKEKÇE YARIŞALIM’

‘Karamollaoğlu’nun, Akşener’in imzasıyla uğraşma. Demirtaş’ı hapiste tutma; Gel erkekçe yarışalım’

‘Alevilere devlet yardım etmiyor. Olmaz böyle kardeşlik.Dün hayatımda ilk kez rozetimi çıkarıp Genel Başkan’a teslim ettim. O rozeti Cumhurbaşkanı olduğumda 80 milyonu kucaklamak için çıkardım. Sarayı üniversite yapacağım

Önce içeride birlik. Türk'le Kürdü Çanakkale’de olduğu gibi kol kola yapacağım. Turump’a Putin’e sonra sıra gelecek. Dün yine üzen bir şey oldu. Bahçeli benim MHP’ye husumet beslediğimi söylemiş. Bakın ona cevabı Yalovalı ülkücüler verir. Yalovada ikinci seçimlerre bize oy verdiler. Görüşmeleri ben yaptım. Sayın Bahçeli şehitlere kelle diyenlerlesin. İtirazım sanadır. Bu kendi 19 Ağustos 1929’da kaderi değişmiştir bu şehrin. Atütürk 339 gün Yalova’da konaklamıştır. Türk Dil Kurumunun temellerini burada atmıştır. Kuran’ın Türkçeleştirme çalışmaları burada yapılmıştır. İran Şahını, İngiliz Kralını, Afgan Kralını burada ağırlamıştır. Tarih tekrarlıyor. Dün bu Yalova sokaklarında rahmetli İsmail Cem’in vekil olduğu dönemde ben de bir genç olarak el broşürlerini dağıttığımı biliyorum.

‘ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE OTURACAĞIM’

"36 yıl sonra rozetimi çıkardım genel başkanıma teslim ettim. Partinin Cumhurbaşkanı olmaz. Beni seçtiğinizde en kısa sürede parlamenter sisteme gececeğiz. O sarayda asla oturmayacağım. Orayı ben aslında iyi bir emlakçı arıyordum satacaktım ama. Milletvekili arkadaşlar karşı çıktı. Orayı yüksek puanlar almış öğrencilere üniversite yapacağım. Ben de Çankaya Köşkü’nde oturacağım."

İlgili Haberler