Karamollaoğlu'ndan 'millet ittifakı' açıklaması

Karamollaoğlu'ndan 'millet ittifakı' açıklaması
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "millet ittifakı" ile ilgili sosyal medya ağı Twitter'daki resmi hesabından bazı paylaşımlarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından İYİ Parti, CHP ve Demokrat Parti ile kurulan 'Millet İttifakı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Milletin iradesinin önüne konan bu engelleri ortadan kaldırmak demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesine saygı duyan her siyasi partinin ilk ve temel görevidir" diyen Karamollaoğlu, "Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, şunları kaydetti: "Siyasi partiler ve seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, temsilde adalete ve milli iradenin tecellisine mani olacak düzenlemeler ve engellerle doludur. Milletin iradesinin önüne konan bu engelleri ortadan kaldırmak demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesine saygı duyan her siyasi partinin ilk ve temel görevidir. Bu amaçla, ülke meselelerine farklı bakan, kendi görüşlerine göre farklı çözüm yolları öneren siyasi partilerin seçim işbirliği yapmasının, temsilde adaletin sağlanması ve milletimizin iradesinin Meclisimizde temsil edilmesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.

İnsanımızın siyasi tercihlerinin Meclis'e eksiksiz yansıması ve temsilde adaletin sağlanması amacıyla, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, İyi Parti ve Saadet Partisi olarak, 24 Haziran 2018'de yapılacak milletvekili seçimlerinde, seçim işbirliği yapmaya karar verdik. Bu işbirliği çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve Saadet Partisi 'Millet İttifakı' adı altında kendi amblemleriyle seçime girecek, Demokrat Parti de adaylarını İyi Parti'nin listelerinden göstererek 'Millet İttifakı'nın parçası olacaktır. Millet İttifakı'nın, aziz milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni eder, ülkemizin bir an önce huzur ve refaha kavuşmasını dilerim. Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin."

İlgili Haberler