Ekran ambargosuna İYİ Parti'den tepki

Ekran ambargosuna İYİ Parti'den tepki
TRT başta olmak üzere ana akım medya kuruluşlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul kongresini anbean canlı yayından takip ederken muhalefet adaylarının programlarına yer vermemesine İYİ Parti'den tepki geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önce İstanbul kongresinde, sonra da Türkiye-Sırbistan İş Forumu'nda konuştu. Başta TRT, olmak üzere tüm TV kanalları saatlerce yayınladı. Ana akım medya kuruluşlarının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye yer vermemesine İYİ Parti'den tepki geldi.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Twitter hesabından "Akşener, Mersin'de muazzam bir miting yapıyor, TV'lerde çıt yok. Ama AKP İstanbul İl Başkanlığı Kongresi yorumlarla canlı yayınlarda. Buna rağmen anketlerde toplumun yüzde 70'i ‘İYİ Parti yükseliyor' diyor ve genç seçmenlerin yüzde 62'si İYİ Parti'ye oy verecek" mesajını paylaştı.

Öte yandan Çıray, İYİ Partililere bıçaklı saldırı haberine de TV'lerde yer verilmemesine tepki göstererek, "@cnnturk , @Haberturk , @Hurriyet @milliyet @ntv İYİ Partililere yapılan bıçaklı saldırıda biri tehlikeli olmak üzere 7 gencimizin yaralanması ile ilgili tek kelime haber yapmadılar. Bu kadar mı vicdanlarınız kilitlendi? Merak etmeyin sizi de biz özgürleştireceğiz." dedi.

İYİ Parti Basın Yayın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan da yaptığı açıklamada “Akşener Mersin'de konuşuyor, vergimizle var olan TRT'de ses yok. Tayyip Bey, Binali Bey tuvalete gitse naklen yayınlayan bu kurumun Genel Müdürü'ne tepkilerinizi iletmek ister misiniz?” ifadesini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da "Medyanın yüzde 90'ını kontrol etseniz de yenileceksiniz… Çünkü mert değil namertsiniz… Korkaksınız…" dedi.

İlgili Haberler