İYİ Partililere bıçaklı saldırıya MHP'den skandal açıklama

İYİ Partililere bıçaklı saldırıya MHP'den  skandal açıklama
Bağcılar'da İYİ Partililere gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya ilişkin MHP'den açıklama geldi. Açıklamada, "Siyasi eleştiride bulunanı aynı zamanda fiilî saldırganlığın tarafı, tahrikçi olarak göstermek; başlı başına bir tertiptir, kurgudur" denildi.

MHP Genel Başkan Yardımcı Semih Yalçın, Bağcılar'da İYİ Parti standına yönelik bıçaklı saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

"Eleştiri ve sözlü değerlendirmeleri, müstakbel veya tasarlanmış bir eylem için gerekçe göstermek, ucuz ve yapay bir üste çıkma yöntemidir" diyen Yalçın, "Böylesi bir tavır maksatlıdır, fırsatçılıktır" ifadelerini kullandı.

Yalçın'ın açıklamaları şöyle:

"24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle erken Genel Seçimlerde Cumhur İttifakının açık ara önde olduğunun kamuoyu yoklamalarıyla belirginleşmesi, rakiplerimizi kara kara düşündürmektedir.

Seçimler öncesinde alınacak mukadder yenilginin faturasını şimdiden MHP’ye çıkarmak için en adi, en pespaye tezgâhlar kurulmuştur. İp’li ipsiz önüne gelen; parti standına yapılan saldırıyı fırsat bilerek -meselenin aslı astarı ortaya çıkarılmadan- doğrudan Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi ağır ifadelerle suçlamış, hedef göstermiştir. Amaçları MHP ve onun Saygın Lideri hakkında kamuoyunda soru işaretleri oluşturmak, aleyhte algı yaratmak ve bu sayede Cumhur İttifakının millet nezdindeki yüksek itibarını zedelemektir. İstanbul’daki saldırıları vesile ittihaz ederek Sayın Genel Başkanımıza karşı haksız yere hücuma geçenlerin yaptığı iş; siyasi ahlaksızlık, düşkünlük ve edepsizliktir. Suretihaktan görünmeye çalışırken kendi seviyesizliklerini ortaya koyan, ismini anmaya bile değmeyecek sosyal medya kabadayılarının içine yuvarlandıkları perişanlık ortadadır. 

Her yaşanan olay dolayısıyla bu eleştirilerin sahiplerini ‘azmettirici’, ‘müsebbip’ veya sorumlu olarak değerlendirebilmek için akılsız, izansız ve idrakten nasipsiz olmak icap eder. Siyasi eleştiride bulunanı aynı zamanda fiilî saldırganlığın tarafı, tahrikçi ve tertipçisi olarak göstermek; başlı başına bir tertiptir, kurgudur."

İlgili Haberler