Yandaş yazardan medyaya uyarı

Yandaş yazardan medyaya uyarı
Bugünkü köşe yazısında AKP'ye yönelik eleştirilerini sıralayan yandaş yazar Ali Saydam, “Medyanın, özellikle TV’lerin sadece Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını yayınlamaları muhalefete pek fazla şans tanımamaları ne kadar doğrudur" dedi.

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesinin yazarı Ali Saydam, bugünkü köşesinde AKP’ye yönelik eleştirilerini sıraladı. “Siyasi iletişimde, hele de uzun yıllar iktidarda iseniz, liderden çok kadroların ve dolayısıyla siyasi gücün dikkate alması gereken en büyük tehlikelerden biri, hiç şüphesiz ‘güç kirlenmesi’dir…” ifadelerini kullanan Ali Saydam, AKP kadrolarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı güç zehirlenmesine doğru ittiğini ima etti.

Ali Saydam’ın o ifadeleri şöyle:

“Ben milli irade ve seçmen davranışları konusunda hep bir miktar septik (şüpheci) olunmasının hayli sağlıklı bir yaklaşım olduğunu düşünenlerdenim. Hiç şüphe yok; Cumhurbaşkanı Erdoğan bir siyasi iletişim ustasıdır ve hedef kitleyi okuyarak, strateji belirleme konusunda, dünya siyaset tarihinde onun eline su dökebilecek siyasetçi-devlet adamı sayısı yok denecek kadar azdır… Peki ya AK Parti kadroları… Onlar gereken siyasi erki ortaya koymadıkları takdirde, çok sevdiklerinden yana kuşkumuz olmayan Cumhurbaşkanlarının, güç kirlenmesinin sınırlarının içine doğru itmiş olmayacaklar mıdır?

Bu sütunlarda az yazmadık, Cumhurbaşkanı yalnız bırakılmamalı diye…”

Ali Saydam yazısının devamında medyanın büyük bölümünün iktidar yana olmasına, “medya kazanmıyor ve kazandırmıyor” diyerek eleştiren Ali Saydam, “Medyanın, özellikle TV’lerin sadece Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını yayınlamaları muhalefete pek fazla şans tanımamaları ne kadar doğrudur ve bu tutum, vaat-ikna sürecine mi hizmet eder, yoksa güç kirlenmesine mi, ya da mağduriyet yaratarak muhalefete mi yarar; iyi değerlendirmek gerekir…”şeklinde yazdı.

İlgili Haberler