İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Konya, Eskişehir, Kayseri…

İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Konya, Eskişehir, Kayseri…
İYİ Parti Konya, Eskişehir ve Kayseri İl Başkanları, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler hakkında Yeniçağ’a değerlendirmede bulundu.

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere çok az bir süre kala Aydın, Denizli ve İzmir il başkanları ile şehirlerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları konuştuk.

“ÇİFTÇİLER, İŞÇİLER BUNALDI, İYİ PARTİ’Yİ İSTİYOR”

“Taşrada çok büyük ilgi görüyoruz. Hepsi bıkmış durumda. Çiftçilerde sıkıntılar var” diyen İYİ Parti Konya Kurucu İl Başkanı Orhan Tulukçu, “Kredi borçları birikmiş, malları çok ucuza gidiyor. Tabii ki şeker fabrikalarının satılması da bu işin tuzu biberi oldu. Konya’da daha önce merkez sağın hakim olduğu yerlerde de teveccüh büyük. STK’lar hükümete yakın olduğu için bize zorluk çıkarsa da tabanda çözülmeler var, bize çok ılımlı bakıyorlar. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibinin tasfiye olması ve bizim Saadet Partisiyle yaptığımız ittifak rüzgarı bize döndürdü. Konya’da yaklaşık olarak 100 aday adaylığı başvurusu da bunun kanıtı. Konya halkı ve iş adamları artık iktidarın baskılarından, OHAL’de seçime gidilmesi gibi sebeplerden korkuyorlar. Ben eminim ki desteğimiz çok daha fazla ama insanlar söylemeye çekiniyorlar” ifadelerini kullandı. Tulukçu, 24 Haziran seçimleri için milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Görevinden istifa eden Tulukçu’nun yerine yeni il başkanı olarak Mustafa İnci geldi.

“SOKAKTA BOYNUMUZA SARILANLARIN YARISI OY VERSE YETER”

İYİ Parti’nin Eskişehir’de büyük bir sempati topladığını söyleyen kurucu il başkanı Arslan Kabukçuoğlu, seçim çalışmalarına değindi. Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa ederek, il başkanlığını Ramiz Tunca’ya devreden Kabukçuoğlu, şöyle konuştu: “Çalışmalara süreç belli olur olmaz başladık. Mahalle gezileri, esnaf ziyaretlerimizi, ev ziyaretlerimizi, toplantılarımızı yapıyoruz. 36 aday adayımız var. Çalışmalarımıza katılıyorlar. 24 Haziran’da Eskişehir’de en az İyi Parti olarak 3 milletvekili çıkarırız. İnsanların ilgisi çok büyük açıkçası sokakta gezerken rozeti görüp boynumuza sarılanlar oluyor. Zaten sarıların yarısı verse bile yeter.”

“VATANDAŞ BORÇLANMA EKONOMİSİNDEN BIKTI”

Kayseri halkının AKP’den bunaldığını belirten kurucu il başkanı Hüseyin Tekin, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan ‘Millet İttifakı’na sandıkta büyük bir yöneliş olacağını söyledi. Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa eden Tekin, il başkanlığını Emine Bağcı’ya devretti. Kayseri’de çalışmaların çok iyi gittiğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu: “Burası malum muhafazakâr-milliyetçi seçmenin çok olduğu bir yer. Mevcut iktidara oy veren insanlar artık bu borçlanma ekonomisinden bıkmış ve bir değişim istiyor. Her kimle konuşsak ‘Aman, durmayın, devam edin’ diyorlar. Ama açıkçası hükümetin politikaları da insanları korkutmuyor değil. Hükümetin AVM politikaları da küçük esnafı bıktırmış durumda. Emekliler evine ekmek götüremiyorlar. Hangi meslek grubuyla buluşsam veya hangi ticaret yapan insanla buluşsam şikayetçiler. Tabii ki bu insanlar benle görüşme yapmadan önceki ilk şartları basına yansımaması hatta mümkün mertebe kimsenin duymaması. Çünkü iktidar bu insanları o kadar korkutmuş. Millet ittifakının burada en az 6 milletvekili çıkaracağını düşünüyorum. Halkın da üstünden korkuyu yavaş yavaş atmaya başlamasıyla, Kayseri’de ittifaka en az %40 oy çıkacağını düşünüyorum. Genel başkanımızın imza olayında da halk hemen YSK’lara koşturdu.”

İlgili Haberler