TÜSİAD'dan vergi barışına tepki

TÜSİAD'dan vergi barışına tepki
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, hükümetin seçim paketi olarak hazırladığı 'vergi barışı' paketini eleştirerek "Bunlar inşallah son olsun diyeceğimiz aflar olur" dedi.

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, NTV'nin canlı yayın konuğu oldu. Ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilecik, hükümetin 'vergi barışı' adı altında hazırladığı vergi affına da tepki gösterdi.

"Vergisini son derece düzgün ödeyen iş insanlarının da durumuna bakmak gerekir" diyen Birecik, "Bunlar inşallah son olsun diyeceğimiz aflar olur" ifadelerini kullandı. Birecik, hükümetin seçim paketlerine bir son vermesi gerektiğinin, piyasanın beklentisinin bu yönde olduğunun da altını çizdi.

Birecik'in açıklamaları şöyle:

"Olumlu baktığımız, olumlu katkıları olur. Bugün en büyük ekonomik güç topladığınız verginin tutarıyla ölçülüyor. Kurumlar vergisinin yüzde 80’ini ödeyen TÜSİAD’ın başındaki biri olarak konuşuyorum. Vergi affı iki yılda bir getiriliyor son yıllarda. Vergisini son derece düzgün ödeyen iş insanlarının da durumuna bakmak gerekir. Ödeyenlerle ödemeyenlerin arasındaki ayrımın ortaya konması gerek. Varlık barışı vs. devletin menfaatine olan şeyler, olumlu gelişmeler. Bunlar inşallah son olsun diyeceğimiz aflar olur."

"SEÇİM PAKETLERİNE SON VERİLMELİ"

"Piyasanın esas beklentisi büyümeyi teşvik edici politikalardan bir miktar uzaklaşmak. Bir diğeri de seçim paketlerine son verilmesi. Cari açık, yüksek enflasyon, borçluluk oranlarının yüksek olmasına seçim paketi de eklenince 25 Haziran sonrası daha dikkatli bir yönetim gerekli."

LİDERLERE ÇAĞRI

TÜSİAD Başkanı sözlerini, “Siyasi liderlerden bir ricamız var. Zor zamanlar gelip geçecek, Pozitif olmanın, sakinlikle, kutuplaşmayı keskinleştirmeden, adil, demokratik, eşit ortamın olduğu keyifli bir seçim dönemi olmasını diliyorum. Gençlerimizin bu konuda kendini kutuplaştırmayan bir yapıda olması gerektiğine inanıyorum” diyerek tamamladı.

 

İlgili Haberler