Ağbal: "Yeni özelleştirmeler yapılacak"

Ağbal: "Yeni özelleştirmeler yapılacak"
Maliye Bakanı Naci Ağbal, özelleştirmeye alınabilecek yeni varlıklarla ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın çalışma başlattığını söyledi.

Maliye Bakanı Ağbal, Beşiktaş'ta bir otelde Türkiye Bankalar Birliği(TBB) ile Mali Suçları Araştırma Kurulu(MASAK) ortaklığında düzenlenen 'Türk Bankacılık Sektöründe Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı ile Mücadele Çalıştayı'na katıldı. Bakan Ağbal, çalıştaydaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

YENİ ÖZELLEŞTİRMELER GELİYOR!

Basın mensuplarını "Özelleştirmeye alınabilecek yeni varlıklar olabilecek" yönündeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine Bakan Ağbal, "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'mız ilgili bakanlıklarla kamu idareleriyle birlikte özelleştirme portföyüne alınabilecek varlıklar konusunda çalışmalar yapıyor. Bu konuda hazırlıklarımız var. Ama takdir edersiniz ki bununla ilgili açıklamayı Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı çıktıktan sonra daha doğru olur diye düşünüyorum. Gerçekten özelleştirme uygulamalarını biz serbest piyasa ekonomisinin gelişmesinin bir aracı olarak görüyoruz. Birçok alanda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı olarak hazırlıklarımız var. Onları Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun gündemine getireceğiz. Orada kabul edilenleri sizlerle paylaşacağız" yanıtını verdi.

Bakan Ağbal, "Ne zaman olur" sorusuna ise "Yakın bir zamanda yapacağız" şeklinde yanıt verdi.

İlgili Haberler