MHP'li Sarı'nın 15 Temmuz açıklaması: "Bunlar bizim çocuklar"

MHP'li Sarı'nın 15 Temmuz açıklaması: "Bunlar bizim çocuklar"
MHP MYK üyesi Mehmet Sarı, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sarı, "Hiç ummazdık, derdik ki ‘Bunlar bizim çocuklar, tertemiz, fırtına gibi’ ama neticede böyle bir şeyle de karşı karşıya kaldık" ifadelerini kullandı.

MHP MYK üyesi Mehmet Sarı, Amaysa'dan partisinin aday adayı oldu. Seçim çalışmaları için ziyaretlerine devam eden Sarı, Amasya'da 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili bir konuşmasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Hiç ummazdık, derdik ki ‘Bunlar bizim çocuklar, tertemiz, fırtına gibi’" diyen Sarı, "Neticede böyle bir şeyle de karşı karşıya kaldık. Hepimiz de bu işe şaştık, hâlâ da çoğumuzun şaşkınlığı devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Sarı'nın açıklamaları şöyle:

"Millet olarak başımızdan çok büyük belalar geçti. Önce partimizin içi adeta karıştırılmaya çalışıldı. Sonra operasyonun hedefi olarak baktılar MHP’yi pek fazla karıştıramayacaklar, operasyonun şeklini değiştirdiler. Küresel güçler ülkeye operasyon yapmaya karar verdiler.

Milletçe, ‘FETÖ örgütü’ denen bir teşkilat veya bir topluluk tarafından darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Hiç ummazdık, derdik ki ‘Bunlar bizim çocuklar, tertemiz, fırtına gibi’ ama neticede böyle bir şeyle de karşı karşıya kaldık. Hepimiz de bu işe şaştık, hâlâ da çoğumuzun şaşkınlığı devam ediyor."