İYİ Parti'ye geçen Koçdemir'den 'af' açıklaması

İYİ Parti'ye geçen Koçdemir'den 'af' açıklaması
MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, İYİ Parti mensuplarına yapılan saldırılar hakkında Yeniçağ gazetesine değerlendirmelerde bulundu.

Evren Demirdaş / Elazığ

Milliyetçi Hareket Partisinden istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir Elazığ İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada partililerle bir araya gelen Koçdemir, 24 Haziran seçimleriyle ilgili partililerle istişare yaptı.

Partili Koçdemir, "Bunlar hangi maksatla yapıldıysa ki akıl burada şunu söylüyor, bir provokasyona getirilip İYİ Parti’yi bir tartışmanın içine çekilmek isteniyor. Bu tür eylemlere girenlere milletimiz 24 Haziran’da gereken cevabı verecektir" dedi. Koçdemir, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'af' çıkışına da tepki gösterdi.

"TÜRKİYE’NİN BÖYLE BİR GÜNDEMİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin genel af çıkışını değerlendiren Koçdemir, "Af ile ilgili değerlendirmeye alınacak kriterler vardır ancak söylenmeyecek bir zaman varsa o da seçim zamanlarıdır. Siz Türkiye’de belli ihtiyaçlar vardır tartışabilirsiniz ama seçim zamanında böyle bir açıklama yapmak pek yakışık kalmadı. Türkiye’nin de böyle bir gündemi olduğunu düşünmüyorum. Sayın Bahçeli kendi kanaatini beyan etmiştir bence Türkiye’nin bundan başka acil olan birçok işi var ve bunların başında da 24 Haziran geliyor burada tercihlerin doğru oluşturulması, kanaatlerin doğru belirlenmesi her şeyden öncedir. Demokrasilerde af isteyenlerin talebi meşru bir taleptir bu süreçten sonra böyle taleplerin olması durumunda kamuoyunda tartışılır, irade oluşur bu iradeye göre de devlet harekete geçer. Bugünün konusu 24 Haziran’da iradenin doğru tecelli etmesidir" şeklinde konuştu.

"GEREKLİ CEVAP 24 HAZİRAN’DA VERİLECEKTİR"

İYİ Parti İstanbul Bağcılarda parti mensuplarına yapılan bıçaklı saldırının ve Kurucular Kurulu üyesi Mehmet Aslan’ın evine yapılan silahlı saldırının provokasyon amaçlı yapıldığını belirten Kadir Koçdemir, "Bunlar hangi maksatla yapıldıysa ki akıl burada şunu söylüyor, bir provokasyona getirilip İYİ Parti’yi bir tartışmanın içine çekilmek isteniyor. Başta sayın genel başkanımız olmak üzere İYİ Parti yöneticileri bu hususta itidalden yana tavır koydular bu şekilde devam edecek. Bu saldırılarının arkasındaki güçte en kısa zamanda ortaya çıkacak ve hukuk içinde gerekli cezaları bulacaklardır. Bu tür eylemlere girenlere milletimiz 24 Haziran’da gereken cevabı verecektir milletimiz olan biten her şeyi biliyor. Yunus Emre’nin dinlemeden anladık, anlamadan eyledik dediği bir millettir bu her şeyin farkındadır. Bu saldırı girişimleri İYİ Parti yükselişinin korkusudur. Biz asla ajitasyona, provokasyona gelmeyeceğiz yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz." diye konuştu.

‘‘BU AÇIKLAMA TAYYİP ERDOĞAN’I DESTEKLEYECEĞİM DEMEKTİR’’

Son olarak Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Doğu Perinçek’in ikinci tura kalmaları halinde Muharrem İnce ve Meral Akşener’e oy vermeyeceklerini beyan etmesi hakkında da düşüncelerini belirten Koçdemir, "Esasında nereye vereceğini ilan etmiştir. Muharrem İnce ve Meral Akşener’i desteklemeyeceğim demek Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğim demektir. Ağızdan çıkan sözlerle perde arkasındaki birliktelikler bazen farklı olabiliyor. Perinçek’in siyasi ömrü de buna en iyi delildir. 1960’lardan itibaren onun siyasi serüvenine bir bakarsak gittiği yerlere, savunduğu görüşlere şaşırtıcı bir açıklama olmadığını görürüz." ifadelerini kullandı.