Fikret Orman'dan ihraç açıklaması!

Fikret Orman'dan ihraç açıklaması!
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TFF'den ihraç edilmesi istenen 6 isimle ilgili genel kurul üyesinin açıklamasına yanıt vermek için kürsüye çıktı.

Beşiktaş Kulübünün 2017 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısı başladı.

BJK Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasını siyah-beyazlı kulübün genel sekreteri Ahmet Ürkmezgil yaptı.

Toplantıda kongre divan başkanlığına Şener Yurdakul seçildi.

Fikret Orman başkanlığındaki kulüp yönetiminin geçen yıla ait idari ve mali faaliyetleri için ayrı ayrı ibra oylaması yapılacak genel kurulda, 2018 mali yılı konsolide bütçesi karara bağlanacak.
Kongre gündeminde ayrıca, basketbol şubesine bağlı erkek ve kadın A takımları ile altyapı birimlerine ait faaliyetlerin Beşiktaş Basketbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den devralınması ve basketbol şubesi faaliyetlerinin tamamının kulüp derneği tarafından yürütülmesi hususunun görüşülmesi ve oya sunulması da bulunuyor. 

İHRAÇ TARTIŞMASI

Üyelerden bazıları tüzüğe göre 10’da 1 imza toplayıp divana gündem maddesi olarak TFF’deki üyelerin kulüpten ihracı için talebinde bulundu. Ancak divan, biz bunu ekleyemeyiz deyince ortalık karıştı. Daha sonrasında ise yoğun baskılar ve tüzüğe göre sevkleri istendi.

Beşiktaş Divan Başkanlığı, TFF'den ihraç edilmesi istenen 6 isimle ilgili dilekçeyi yönetim kuruluna ileteceğini açıkladı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, genel kurul üyesinin açıklamasına yanıt vermek için kürsüye çıktı.

Fikret Orman, "Ben herkesin genel kurulda konuşmasını istiyorum. Biz genel kurula hiçbir öneride bulunmadık. Burayı yöneten genel kurul. Haftaya Ramazan başlıyor. Ben de oruç tutuyorum. İnsanlar aç olduğu zaman gerginlik daha çok artabilir. Anneler Günü bugün evet ama mecburen bugün yapmamız gerekiyordu. Kapalı kapılar ardında dedikodular yapılmasını istemiyorum. Kim ne söylemek istiyorsa çıksın burada konuşsun" dedi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Divan başkanlığı önergeyi yönetim kuruluna verecek. Talebin geçerli sayılması halinde disiplin sevki gerçekleşecek. Oylama ve karar ise bir sonraki genel kurulda yapılacak.

Fikret Orman sözlerine şöyle devam etti:

"Vodafone Park'da oynamaya başladığımızdan beri kazanma yüzdemiz arttı. En büyük sorunumuz maçlarımıza gelmek isteyen taraftarlarımıza yeterinde yer bulamamamız."

"Lig maçlarında 32 bin, Şampiyonlar Ligi'nde 38 bin ortalamayla oynuyoruz."

"Şampiyonlar Ligi gruplarından yenilgisiz lider olarak çıkan tek Türk takımı olduk."

"Önümüzdeki sezon UEFA Süper Kupa finali Vodafone Park'ta yapılacak. İnşallah finali biz oynarız"

"Vodafone Park çeşitli kuruluşlar tarafından ödüller alıyor. Bu yaz Shakira konser verecek."

"Manchester United gibi takımlar 1992 yıllarında Çin'e açıldı. Biz de buna başlayacağız, adım adım ilerleyeceğiz."

"2012'de gelirimiz: 153 milyon. Şimdi 678 milyon. Rakiplerimiz 2012'de 305 milyon. Şimdi onlar 435 milyon. Biz 678 milyon."

"Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin en büyük kulübünün Beşiktaş olduğunu görüyoruz."

"Beşiktaş, gücü yetenlerin değil, Hakkı Yeten'lerin kulübü olmuştur."