İstanbul Üniversitesi'nde para karşılığı not iddiası

İstanbul Üniversitesi'nde para karşılığı not iddiası
İstanbul Üniversitesi'nde bir öğrencinin notunun öğrenci işleri tarafından para karşılığı yükseltildiği iddia edildi.

stanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Samet A. adlı öğrencinin Dekan Mürteza Bedir'e, sınıf arkadaşı M.M.'nin notunu öğrenci işlerinde tanıdığı bir kişiye aylık para vererek yükselttiğini iddia etti. Olayın ardından İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı inceleme başlattı. İncelemenin ardından memur Mustafa Ş. hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Sabah'ın haberine göre, rektörlüğün ihbarı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim gören bir öğrencinin final (bitirme) ve bütünleme sınavı notlarının ilan edildikten sonra usulsüz olarak sistem üzerinden değiştirildiği kesinleşti. Öğrencinin mezuniyet aşamasında olmasından dolayı haksız çıkar sağladıkları belirtilerek bu duruma neden olan personel Mustafa Ş. görevden uzaklaştırıldı. Soruşturma sonunda öğrenci işleri personeli Mustafa Ş. hakkında "Sistemdeki verileri bozma, yok etme ve hukuka aykırı şekilde kazanç sağlama" suçlarından iddianame düzenlendi. Dava, Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Geçtiğimiz aylarda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gören 8 öğrencinin sınavı notların ilan edildikten sonra usulsüz olarak AKSİS sistemi üzerinden değiştirdiği tespit edilen iki personel hakkında dava açmıştı.

İlgili Haberler