CHP İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Antalya, Adana, Hatay

CHP İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Antalya, Adana, Hatay
CHP Antalya, Adana ve Hatay İl Başkanları, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler hakkında Yeniçağ’a değerlendirmede bulundu.

Fatma GÜL/ Yeniçağ

24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere adım adım yaklaşırken, hazırlıklarını hızlandıran CHP il başkanları ile yaptıkları seçim hazırlıkları hakkında konuştuk.

"CİDDİ BOYUTTA KAYIP KAÇAK SEÇMEN VAR"

Antalya'da referandum döneminde çok yüksek bir kayıp kaçak seçmenin bulunduğunu söyleyen Antalya CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, "Antalya'da seçmen görünmeyen vatandaşlarımız vardı. Onların evlerine gittik ziyaret ettik. Bazı vatandaşlarımızın vefat ettiğini bazılarının taşındığını ama çok büyük bir kısmının da hala orda oturduğu halde kayıtlarının silindiğini gördük. Ve bu arkadaşlarımıza nüfus müdürlüklerinde kolaylık sağladık. Seçim kurullarında kolaylık sağladık. Bilgilendirdik ve tekrar seçmen olmalarını sağladık" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI YAKLAŞIK 30 BİN KİŞİ İZLEDİ"

Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına Muharrem İnce'nin katılacağını birkaç gün önce duydukları için fazla hazırlık yapamadıklarını belirten Kumbul, "Cumhurbaşkanı adayımızın belirlenmesinden sonra antalyada çok ciddi bir ivme kazandık. vatandaşta çok heycan ve umut oluştu. Pozitif yansıdı Antalya'ya. Antalya'da heefimiz birinci parti olmaktı, bu sayın Muharrem İnce'nin açıklanmasıyla ciddi anlamda yok aldı.

Muharrem İnce'nin katıldığı Halk Arenası programı için sadece 11 bin tane sandalye koymuştuk. Çevredeki yollar da trafiğe kapanmıştı.Alanın arkada kalan boş kısmı da vardı. Vatandaşlar alanı doldurdular bir çok vatandaşımızı ayakta kaldı. Yollarda izleyen vatandaşlarımız vardı. Birçok vatandaşımız da alana giremediği ve ekranı göremediği için geri dönmek zorunda kaldı. Yaklaşık 30 bin kişi vardı. Biz sayın Cumhurbaşkanı adayımızın Antalya'ya geleceğini programdan sadece birkaç gün önce öğrendik. Çok az bir çalışmayla 10 binler oraya aktı. Antalya'da bugüne kadar hiç görmediğimiz bir heyecan ve bir kaynama var Cumhuriyet Halk Partisi'ne doğru. Ben bu seçimlerde Antalya'da birinci olup, çok sayıda vekil çıkaracağımızı, Meclis'te Millet İttİfakı'nın çoğunluğu sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü programı izleyen insanlar 3 saat boyunca ayakta durduğu halde gitmediler sonuna kadar izlediler programı" dedi.

ant-003.jpg

"MUHALEFETİN BİR ARAYA GELEBİLECEĞİNİ ÖNGÖREMEDİLER"

İttifak yasasını AKP hükümetinin getirdiğini hatırlatarak sözlerine devam eden Kumbul, "Biz zaten referandum sürecinde de İYİ Parti'deki arkadaşlarımızla sahada beraber çalışmıştık. Saadet Partisi başkanıyla da yıllardır görüşüyoruz. Sandık güvenliğinde biimle beraber olacaklar. Müşahit olarak bulunacak birçoğu. Belki bazı bölgelerde de sandık görevlileri olabilirler. İlçe başkanlarımız da Millet İttifakı'ndaki partilerin ilçe başkanlarıyla irtibat halindeler. Hiç bir sorun olmayacaktır sandıklarla ilgili.

CHP seçmenlerinin Millet İttifakı'yla ilgili hiç bir sıkıntı yok. Bu ittifak yasasını AK Parti hükümeti getirdi. Muhalefetin bir araya gelebileceğini, bir sosyal demokrat partinin bir muhafazakar partinin bir milliyetçi partinin ittifak yapabileceğini ön görmediler. Fakat ittifak öyle bir oturdu ki şuanda sadece il başkanları olarak değil, tabanda da çok ciddi anlamda bir kucaklaşma var. İkinci kim olursa olsun biz sonuna kadar mücadelemize devam edicez. Bu AKP hükümetinin 16 yıldır ayrıştırma politikaları izlemesi muhalefetin de bu kadar sıkı bağlanmasına da sebep oldu aslında" dedi.

"USULSÜZ OYLARIN HEPSİ AKP'DE GÖRÜNÜYOR"

Hatay'da da geçtiğimiz referandumda usulsüz oy kullanıldığı tespit ettiklerini söyleyen Hatay CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, "Çok usülsüz oyun kullanıldığını tespit etmiştik. Bunlarla ilgili usulüne uygun oy kullanılmasını sağlamaya yönelik çok ciddi önlemler alıyorduk. Hiç oy almadığımız sandıkları inceledik. Onlarda tamamen usülsüz oyların kullanıldığı, şehir dışında olan ya da ölenlerin yerine oy kullanıldığı ve hepsinin AKP'ye kullanıldığını tespit ettik" dedi.

"MİLLET İTTİFAKI'NDA TÜM TÜRKİYE'Yİ KUCAKLAYAN BİR YAPI VAR"

Millet İttifakı'nın tabanda olumlu bir sinerji yarattığını söyleyen Mullaoğlu, "Millet İttifakı çok olumlu bir sinerji yarattı. Bu aslında toplumsal barışın bir nevi arayışı ve onu sağlama gibi bir algı yarattı. Diğer cephede Türkiye'nin bütününü kapsamayan bir yapı var. Millet İttifakı'nda ise Türkiye'nin bütün kesimlerini kucaklayan bir yapı var. Bunun da başarılı olacağına inanıyoruz. Hepimizin ortak arzusu bir arada huzurlu yaşamak. Bunu da bu birliteliğin yarattığını, en azından umudunu büyüttüğünü görüyoruz" dedi.

"MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU BİR ÖNCEKİ SEÇİMLERE GÖRE DAHA YÜKSEK"

Adana'da milletvekilliği adaylık başvurularının, bir önceki seçimlerde milletvekilliğine adaylık başvurusundan daha yüksek olduğunu aktaran Adana CHP İl Başkanı Şahin Yeter, "65 tane aday adayımız var. Bir önceki ön seçimde olan milletvekili seçimlerinde 57 tane olan milletvekili adayı sayısı bu seçimde 65'e yükseldi. Daha fazla bir ilgi alaka var. Asıl iki yönlü bir çalışma yürüyor. Hem milletvekilliği çalışması hem de Cumhurbaşkanı çalışması olarak devam ediyor. Aday adaylarımızla parti örgütlerimizin çalışmalarını gerçekleştirdik. Sahadaki çalışmalar için ilçelerden hazırlanan çalışma programlarını hazırlayıp bu aday adayı arkadaşlarla birlikte sahalara ineceğiz" dedi.

İlgili Haberler