Koray Aydın, "Erdoğan Akşener'e kaybedeceğinden emin"

Koray Aydın, "Erdoğan Akşener'e kaybedeceğinden emin"
Katıldığı bir canlı yayın programında erken seçime ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, "AKP, 2. tura göre seçim çalışması yapıyor, Erdoğan Akşener'e kaybedeceğinden emin" dedi.

İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aydın, erken seçim tartışmalarına da değindi.

"Birinci Tur işi kapandı Türkiye’de" diyen Aydın, "Şu anda AKP seçim stratejisini 2. Tur üzerine kurgulamış vaziyette. 2. Turdaki kurgusu şu; İYİ Parti’yi yok farz ederek, Meral Hanım’la yarışmak istemiyor, ona karşı kaybedeceğinden emin. Bizde olan anketler onlarda da var" ifadelerini kullandı.

Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Sol sağ olsun diyorlar iki taraflı kutuplaştırarak. O kutuplaştırma üzerinden 2. Turu alma planları yapıyor. Ama göremediği bir şey var Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu sürece yenik başladı. İYİ Parti’yi seçime sokmak istemediler ama, İYİ Parti seçime katıldı. Tuş oldu. İki; Kendisi bir ittifak kurdu, Cumhur ittifakı oylardan faydalanarak bir parlamento çoğunluğu sağlama planı vardı. O planını muhalefet partileri üstün bir feraset göstererek bir araya geldiler. Onların artık oylarındaki hakimiyeti kırdılar. Avantaj kime geçti? Muhalefete geçti. Belli oldu ki bütün simülasyonlarda şu anda çoğunluğu sağlayamıyorlar.

Bunu kendisi de biliyor. Bildiği şeyi tekrar edip ona cevap vermiş oluyor. Ama ben de şunu söylüyorum; Bizim yaptığımız araştırmalarda Sayın Recep Tayyip Erdoğan!ın ikinci turda şansı yok. Ne yaparsa yapsın. Seçimi kaybedeceği belli. Zaten yüzüne, hareketlerine dikkat edin tabanını hareketlendiremiyor. Müthiş bir isteksizlik var, kendi tarafını bir türlü sahaya süremedi. Kendi ve Başbakan bir çaba gösteriyor ama o eski AKP’nin yerinde yeller esiyor. Çünkü tabanı artık olup bitenler karşısında isyanları oynuyor. Göreceksiniz daha büyük çatlaklar olacağını. AKP sona gelmiştir, bu seçimi kazanma şansı yoktur. Bu Türkiye’nin hayrınadır."

İlgili Haberler